Bodrum Gündem

Yağmur Suyu Hatları, Menfez ve Mazgallar Temizleniyor

Yağmur Suyu Hatları, Menfez ve Mazgallar Temizleniyor

Bodrum Belediyesi, Bodrum genelinde menfez, mazgal ve yağmur suyu hatlarında temizlik çalışması gerçekleştiriyor.

Bodrum Gündem Haber

Yarımada genelinde yağmur suyu hatlarının temizlenmesi, kanal açma ve mazgal temizlikleri yapılarak su baskınlarının önüne geçmek amacıyla, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kiralanan vactor kanal açma aracıyla temizlik çalışmaları yapılmaya başlandı.

Yağmur suyu hatlarından ve mazgallardan su geçişini engelleyen gelişigüzel atılan çöpler, pet şişe, ıslak mendil, kuru ağaç dalları, toprak, hafriyat kalıntıları ve çeşitli materyaller temizlendi, hatlar tazyikli suyla yıkandı. Yapılan çalışmalar ile hatların sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanırken, yağışlardan dolayı meydana gelebilecek olası su baskınların önüne geçilmesi hedefleniyor.

1 ay boyunca mazgal ve yağmur suyu kanallarında temizlik çalışması gerçekleştirecek olan ekipler şimdiye kadar, Yalıkavak ve Dirmil Mahallelerinde Tilkicik Caddesi, Çökertme Caddesi, Atatürk Caddesi, Ulus Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Kayacık Caddesi, Şeyhülislam Ömer Lütfi Caddesi, Sülüklü Caddesi, Yemiş Caddesi, Gündoğan Mahallesi’nde Koreli Sokak, Cumhuriyet Caddesi, Şehit Uğur Öztop Caddesi, Atatürk Caddesi, Aşık Veysel Sokak ve Onbaşı Dede Sokak’ta bulunan menfez, mazgal ve yağmur suyu hatlarını temizledi. Çalışma diğer mahallelerde de aralıksız olarak devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.