Bodrum Gündem

Bodrum’un Kent Güzelliği Korunuyor

Bodrum’un Kent Güzelliği Korunuyor

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, sonbahar bakımına başladı. Bodrum’daki yeşil alan ve parklarda kuru ot temizliği ve budama işlemleri devam ederken, yarımadanın en gözde meydan ve kavşakları da kasımpatı çiçekleri ile süslendi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un tüm mahallelerinde başlatılan çalışmalarda; cadde ve sokaklardaki elektrik tellerine doğru uzayarak can ve mal güvenliğini tehdit eden ağaçlar, doğru budama işlemiyle temizlenerek güvenli hale getiriliyor. Ekipler, kent içinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla sürücülerin görüşünü engelleyen orta refüjlerdeki ağaçların dallarını da yerden budama ile temizliyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde mevsimlik çiçek dikimine de başladı. Sonbahar iklimine dayanıklı çok yıllıklı ve her renkte kasımpatılar, belediye hizmet binaları önündeki alanlara, kavşak ve parklara dikildi. Toplam 6 bin adet kasımpatı çiçeğinin yanı sıra menekşe, çuha çiçeği fidanları da ekim ayında toprakla buluşacak.

Ekipler, önümüzdeki aylarda hava sıcaklığının 13 derecenin altına düşmesiyle birlikte palmiye kırmızı böceği zararlısı ile mücadele başlatacak. Çocuk oyun parkları ve diğer yeşil alanlarda mıntıka temizliği, kuru ot temizliği, budama, sulama ve bakım çalışmaları rutin olarak devam edecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.