Bodrum Gündem

Muhtarlar Günü Bodrum’da da Kutlandı

Bodrum’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Belediye meydanında tören düzenlendi. Ankara’daki programı nedeniyle törene katılamayan Başkan Ahmet Aras yayımladığı mesajda, “ Hizmet odaklı siyaset anlayışımızın icrasında, muhtarlarımız vazgeçilmez bir öneme sahiptir” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz, Belediye Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt ile Emel Çakaloğlu, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, merkezi bölgedeki mahalle muhtarları ve bazı daire amirleri katıldı.

Atatürk Anıtı önündeki tören Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz’un çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Bekir Yılmaz günün önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Muhtarlık müessesesinin çok eski ve değerli bir kurum olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Kaymakam Bekir Yılmaz, “Vatandaşlarımızın içinde olan en önemli mahalli idarelerimizin başında muhtarlıklar geliyor. Pandemi sürecinde de vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve kurallara uyulması noktasında çok önemli görevler yaptılar. Tüm muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyor günlerini en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Tören sonunda, Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz’e ve törene katılan diğer muhtarlara yaptıkları hizmetlerden dolayı “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Aras: “Halkın İradesini Yansıtan Muhtarlarımız, Can Damarımız”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, muhtarların demokrasi zincirini ilk ve en önemli halkası olduğunu belirterek “Hizmet odaklı siyaset anlayışımızın icrasında, muhtarlarımız vazgeçilmez bir öneme sahip” dedi. Başkan Aras mesajında şu ifadelere yer verdi:

” İdari teşkilatımızın mihenk taşlarından biri olan muhtarlarımız, halkın iradesini yansıtan en önemli unsurlardan biridir ve bizim hizmet yolculuğumuzda can damarımızdır. Muhtarlar, bulundukları mahalle ve köylerde, devletin tüm kurumlarını temsil ettikleri gibi aynı zamanda halkın da gözü kulağıdır. Bizler, Bodrum’un her mahallesine, her sokağına, her köşesine hizmet ulaştırmaya çalışırken, muhtarlarımızı en önemli paydaşımız olarak görüyoruz.

Çözüm noktasında, en doğru fikirleri üreten ve bu anlamıyla yerel yönetimlerin hizmet rotasını çizen değerli muhtarlarımızla omuz omuza ve koordineli bir şekilde çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizler, yönetime başladığımız ilk günlerde, sizleri ve temsil ettiğiniz vatandaşlarımızı belediye kapısında bekletmeyeceğimizin sözünü vermiştik. Kurduğumuz Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz’le bu sistemi işler hale getirdik. Bulduğumuz her fırsatta mahallelerimize giderek muhtarlarımızın taleplerini dinlemeye, dertlerine derman olmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Hizmet yarışında her bir muhtarımızı mesai arkadaşımız, yoldaşımız olarak görüyoruz.

Önümüzdeki yıllarda da Bodrumumuz için hep birlikte hizmet üretmeye devam edeceğiz. Her zaman muhtarlarımızın yanında ve destekçisi olacağız. Bu duygularla, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bu duygularla, bugüne dek Bodrum halkına hizmet veren ve aramızdan ayrılan muhtarlarımızı saygı ve minnetler anıyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Başarılarınız daim olsun.”

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.