Bodrum Gündem

The Bodrum Cup Kurucusu Erman Aras ile Özel Röportaj

 

Bodrum Cup bu yıl pandemi nedeniyle hayatını kaybeden ve pahdemiye karşı büyük mücadele veren sağlık çalışanları adına “American Hospital The Bodrum Cup – The Year of Heroes” ismiyle düzenlendi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Anma seyri öncesi Bodrum Cup’ın kurucusu olan ve bu etkinlikle Bodrum’a çok büyük katkı sağlayan Erman Aras’la startın verildiği Bodrum kalesi önünde konuştuk. Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras “32. Amerikan Hospital The Bodrum Cup organizasyonunun yarış bölümünü bu yıl maalesef pandemi nedeniyle yapamıyoruz. Bilindiği gibi Bodrum Cup ailesi 10 binin üzerinde ve yaş ortalaması da ciddi yüksek olan bir kurum. Kimseyi riske atamazdık, hepsi bizim için çok değerli insanlar, bizim ailemiz. Umarım bu pandemi dönemini bir an önce atlatır ve önümüzdeki yıl, Akdeniz’in ve ülkemizin bu güzel organizasyonunu daha coşkulu bir şekilde kutlarız. Bodrum Cup’ın geçmişine bakarsak her yıl bütün yarışmacılar canla başla çalışırlar ve sonunda bir kahraman ekip şampiyonluk kupasını kaldırır. Bu yıl yarış yok ama kahraman ekiplerimiz var. Hem dünyada hem ülkemizde canla başla bizler için canlarını feda eden sağlık çalışanlarımız var. Biz de Bodrum Cup’ın bugüne kadar ki kazanan bütün kaptanlarını, şampiyonlarını bir araya getirdik. O sağlık çalışanlarını alkışlamak istiyoruz. Bu yarışı onlara ithaf ettik. Onlarla birlikte yine cumhuriyet tarihimizin ilk ve tek yelkenli okul gemisi STS Bodrum’la sembolik bir tekne olarak denize açılacağız, yelken açacağız. Önümüzde güzel, sağlıklı günler olsun, onun için yelken açmak istiyoruz…” dedi.

The Bodrum Cup nasıl oluştu?

Bu yıl 32. kez düzenlenen The Bodrum Cup’ın Onursal Başkanı Erman Aras Bodrum Cup’ın nasıl oluştuğunu şöyle açıkladı: “Yat işletmeciliği yapıyorum baktım ki yelken çok eksik. Eski kaptanlarımız bu konuyu biliyorlar ama genç nesil konusunda çok sıkıntı çekmeye başladık. Gençleri nasıl heveslendireceğimizi, bunu onlara nasıl öğreteceğimizi, bu açığı nasıl kapatabileceğimizi düşünmeye başladık. Dünyaya baktığınızda Bodrum Cup gibi etkinliklerin insanları motive edebildiğini bilenlerin bilmeyenlere öğrettiğini gördük ve Bodrum Cup’ın bize göre olduğunu düşünerek düzenlemeye karar verdik. İlk etapta tecrübelilerle gençleri birleştirmeyi düşündük. Sonrasında bir okul gemisi ve yelken kulübü vardı. Çok şükür ki bu üçünü de yapabildim. Bunlar meyvelerini vermeye başladı. Bodrum Cup Organizasyon Komite Başkanı Süleyman Uysal da Era Yelken Kulüp’ten yetişmiştir. Bu meyvelerden bir tanesi de STS Bodrum Okul Gemisi idi. Bodrum Cup’ta bir laboratuvar gerektiğini gördük. Ama bu karada öğrenilemeyecekti. Hep birlikte bir tekne yapmaya karar verdik. Ben, Yapım Komitesi Başkanı olarak STS Bodrum’un yapımını başlattım. Tabii burada bizimle birlikte çok güzel insanlar var. Başta Yücel Köyağasıoğlu, hem projemizi yapan hem de yapımında başında duran bir insan… Bodrum Okul Gemisi, Türkiye’de örnek olabilecek, hiçbir paramız olmaksızın tamamen imece usulüyle yarattığımız bir eser… Bugün gururlanıyoruz, bu da Bodrum Cup’ın bir eseri. İyi ki 32. yıl önce Bodrum Cup’a başlamış; bu güzel eserleri yaratmışız. Genç nesile de yelkeni sevdirdik. Ülkemizde de birçok yelken kulübü kuruldu. Bütün bunların yapıldığını görmek bana büyük bir gurur veriyor.”

Dünya çapında bir organizasyonun başında iken bu görevi gençleri devreden ve bunun kurumsal bir yapıya ulaşması için hem Bodrum’a hem de Türkiye’ye örnek olan Erman Aras bu konuda da şöyle konuştu:

Yurt dışına baktığımızda 150-200 yıllık organizasyonların var olduğunu görüyorum. Bodrum Cup çok büyük bir aile… Ben gittikten sonra bunun bitmemesi gerekiyor. Türkiye’de genelde böyle, bir şey birisi ile başlıyor, o gidince yürümüyor. Hazır elim ayağım tutarken bir de arkadan da çok güzel gençler geliyorken, bu işi devredeyim dedim. Bir de olay tamamen değişti. Sosyal medyasıyla bambaşka bir ortam oldu. Gençler bununla uyumlu geliyor. Onlara artık yetiştiklerini, kendimin de arkadan destek vereceğimi söyledim. İyi ki de yapmışız. O kadar heyecanlıyım ki ben daha fazla ama zevkle çalışıyorum. O gençlerle birlikte sen de genç oluyorsun. Ben onlardan çok şey öğreniyorum, onlar da bizim tecrübelerimizden öğreniyorlar. Bodrum’a çok faydalı olduğunu görüyorum. Özellikle gençlerin ufkunu açtığım için çok mutluyum. O kadar kabiliyetli gençler var ki geleceğe daha umutla bakıyorum. Ne Bodrum’un ne de ülkemizin sırtı yere gelmeyecek, buna inanıyorum.”

Erman Aras’ın bahsettiği kurumsallaşmanın başarısı geçen sene kendisini gösterdi ve PR çalışması 52 milyon kişiye ulaştı.

Pruvanız neta rüzgarın kolayına olsun.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.