Bodrum Gündem

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal – ÖZEL RÖPORTAJ

Bu sene 32.si yapılan The Bodrum Cup, pandemi nedeniyle özel bir etkinlikle gerçekleştirildi. The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal’la bu anlamlı günü konuştuk…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

“American Hospital The Bodrum Cup’ın 32. yıl boyuncu hiç ara verilmeden yapılmış bir organizasyon. Bu anlamda nadir düzenlenmiş organizasyonlardan birisi… Ancak dünyanın içinden geçtiği bu zorlu dönemde kimseyi riske atmamaya ve maalesef yarışı yapmamaya, American Hospital The Bodrum Cup’ı bu yıl sağlık çalışanlarına adamaya karar verdik. Bodrum Cup’ı oluşturan çok güzel bir gurup var. Bu gücümüzü bir farkındalık yaratmak adına kullanmak istedik. Her yıl olduğu gibi Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı öğrencileri ile birlikte komitemiz, son 31 yılın şampiyonlarının yarıştıkları ve kazandıkları yarış numaralarını bizimle beraber boyadı. Onlarla birlikte STS Bodrum Okul Gemimizi süsledik. Bugün yapılacak olan bu anlamlı etapta sağlık çalışanları ve Bodrum Sağlık Vakfı engelli öğrencileri de yarışı takip edecekler. STS Bodrum Okul Gemisi’nde normalde kıyasıya rekabet eden yelkencilerimiz ve şampiyonlarımız bu yıl aynı teknede omuz omuza mücadele edecekler. Bu anlamlı organizasyonda bugün bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyoruz…”

The Bodrum Cup 52 milyon kişiye ulaştı

Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Bodrum’un marka olmasında önemli bir organizasyon olan Bodrum Cup’un geçmişten günümüze şöyle değerlendirdi:

“The Bodrum Cup’ta o kadar çok şey oluyor ki… Organizasyonumuzda çalışan herkes bir yılı aslında 11 ay yaşıyor. Bu bize inanılmaz bir güç veriyor. 25. yılda genç ve gönüllü bir ekip olarak bayrağı devraldık, markalaşma sürecinde önemli bir yol kat ettik. The Bodrum Cup artık bir festival haline geldi ve bir yelken yarışından çok fazlasını içinde barındırmaya başladı. İçinde birçok etkinlik var ve her sene çok ciddi sayıda katılımcı ağırlıyoruz. Geçen sene yaklaşık %35 oranında yabancı misafir ağırladık. Bu sayede her yıl milyonlarca kişiye ulaşıyoruz. Geçen sene 52 milyonun üstünde kişiye The Bodrum Cup’ı, Bodrum’da yaşanan bu şöleni gösterme fırsatımız oldu. Bu anlamda sosyal medyada çok aktifiz ve yaptığımız filmlerle izlenebilir bir yelken yarışları ortamındayız. Avrupa’da çok bilinen bir organizasyon olma yolundayız. Hedefimiz; The Bodrum Cup’ı Avrupa’nın en büyük yelken festivali yapmak. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Küçük bir duraklama oldu ama bunun hepimiz için iyi olacak bir süreç olduğuna inanıyorum. Arkadaşlarımızla beraber şimdiden seneyi çalışmaya başladık. Bugün de çok keyifli ve anlamlı bir etkinliğimiz olacak…”

Mavi Yolculuk Yemek Mutfağı kitabı hazırlandı

Bodrum için gurme turizmi de çok önemli konulardan birisi… Bu konuda da The Bodrum Cup’ta bir adım atıldı ve etkinlik içinde yarışma düzenledi. Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal bu konuda da şunları söyledi:

“Gastronomi, bir destinasyonu destinasyon yapan en önemli değerlerden birisi… Biz de yıllar önce arkadaşlarımızla oturup nasıl bir İtalyan mutfağı, nasıl bir Japon mutfağı, nasıl bir Çin mutfağı varsa neden bir Mavi Yolculuk mutfağı olmasını konuştuk. Çünkü burada çok değerli kaptanlarımızın yaptığı ve hiçbir yerde bulunamayacağını düşündüğümüz reçeteler, lezzetler var. Dolayısıyla Mavi Yolculuk Yemek Mutfağı Yarışması konsepti tasarladık. Gastronometro’nun katkılarıyla bu başka bir seviyeye çıktı. Dört yıl düzenlediğimiz bu organizasyonu bu sene düzenleyemiyoruz. Ama şimdiden müjdesini vereyim, 33. The Bodrum Cup’ta yemek kitabımız da çıkmış ve raflarda yerini almış olacak, biz de dünyaya literatürüne Mavi Yolculuk Mutfağını tanıtmış olacağız…”

Kolay gelsin Pruvanız neta rüzgarın kolayına olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.