Bodrum Gündem

Trafik Dede Galip Baran Vefat Etti

Trafik Dede Galip Baran Vefat Etti

 

Bodrum’da başta trafik olmak üzere çeşitli konularda yaptığı eylemlerle tanınan ‘Trafik Dede’ lakaplı 88 yaşındaki Galip Baran vefat etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan emekli nükleler elektronik uzmanı Galip Baran bugün 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Trafik dede Galip Baran’ın ölmeden önce hayata geçirdiği ve akıllarda kalan etkinlikleri arasında 2013 yılında megafonla Andımız’ı okuyup ‘Önemli olan sadece okumak, ezberlemek değil, onu özümsemektir’ dediği eyleminin yanı sıra 2014 yılında Bodrum Belediye Meydanı’ndan Turgutreis Mahalle Muhtarlığı’na kadar 20 kilometrelik yolu bir elinde feneri diğerinde bastonu ile yürüyerek Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2012 yılında hazırladığı en az yolsuzluk yapılan ülkeler raporunda Türkiye’nin 54’üncü sırada olmasını protesto etmişti.

Baran 2015 yılında da “Yolsuzlukla Mücadele Edelim Yenelim” kampanyası başlatarak, kendisine destek verenlere yolsuzluk yemini ettirmişti.

Bodrum’da trafik ışıkları bilincini oluşturmak için yıllardır mücadele veren beyin damarlarındaki tıkanıklık ve bel fıtığı hastalıklarıyla da uğraşan Baran’a 2012 yılında ‘Fahri Trafik Müfettişi’ kartı verilmiş ve kendisi de yarımadanın çeşitli yerlerinde üzerinden hiç çıkartmadığı ve Yurdu ve Milleti Özden Çok Sevme İlkesi’ ve Yetmiş Milyonluk Aile Türkiye Projesi’ yazılı yeleğinin yanı sıra hazırladığı ‘Yeşili Bekle Lütfen’ ve ‘Sağdan Lütfen’ yazılarıyla araç sürücüleri ve yayaları uyarmıştı.

Bodrum Gündem Ailesi olarak merhumu sayıyla anıyor, kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kurucusu olduğu http://bilincakademisi.blogspot.com/ de hayatı ile ilgili şu cümleler yer alıyor;

GALİP BARAN

1932 Balıkesir Manyas doğumlu. Erk. San. Enstitüsü mezunu. Çalışırken yüksek tekniker diploması aldı. 9 yıl, orduda ve USA Pennsylvania State University’de bir yıllık eğitimden sonra 18 yıl Çekmece Nük. Araştırma ve Eğ. Mrk. de Reaktör İşletme ve Nük. Elektronik uzmanı olarak çalıştıktan sonra 1978 yılında emekli olup, Bodrum Turgutreis’e yerleşti. “Senin gibilerin sayısı çoğalmalı” benzeri sözlerle övülen, Dünyalılara, geliştirdiği “sorun bencillik çözüm sencilik” sloganıyla sorumlulukların hatırlatan Baran “iklim değişikliği” sorununu çözme “HELAK”i önleme konusunda herkese örnek olmağa çalışıyor. Emeklilikten önce “kişisel çıkar”, sonra “toplumsal çıkar” için çalışmış, bunun biraz geç de olsa farkına vardığını söyleyen; BARIŞ isteyen dünyalılara, yapmaları gereken şeyin, “nefsleri” ile savaşma gerçeğini anlatmada en büyük sorumluluğun emeklilere düştüğünü savunan Baran; “bencil varlıklar”ın “demokrat” olamayacakları gibi, “yurdu ve milleti”, “dünyayı ve dünyalıları” sevemeyeceklerini İDDİA ediyor Baran, iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca, az da Fransızca biliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.