Bodrum Gündem

Mazı’da Yabancıların Değil Neden Bizim Evlerimiz Yıkılıyor Gerginliği

Mazı’da Yabancıların Değil Neden Bizim Evlerimiz Yıkılıyor Gerginliği

Mazı’da Yabancıların Değil Bizim Evlerimiz Yıkılıyor Gerginliği

Bodrum’un Mazı Mahallesi’nde imar affından sonra yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı çıkartılan evlerde yıkım işlemi başlatıldı. Yıkıma engel olmak isteyen mahalleli bir süre evi terk etmedi. Jandarmanın araya girmesiyle mahalleli evden çıkartılıp yıkım gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi ekiplerinin Mazı İnceyalı sahilinde kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan yapıları iş makineleriyle yıkması esnasında mahalleliler yıkıma engel olmak istedi. Bölgeye gelen Jandarma’nın araya girmesiyle mahalleli evden indi ve yıkıma başlandı.

Evi yıkılacak kimi vatandaşlar ise gözyaşlarına hakim olamazken Bodrum Belediyesi Acil Sağlık ambulansı da bölgede hazır bekledi.

“Mazı Dışından Gelenlerin Yaptıkları Evler Yıkılmazken Neden Bizimkiler Yıkılıyor?”

Mahalle sakinlerinden Sevgi Haylaz “Biz ilk yıktırmak istemedik. Mahalle sakinleri yıkılacak eve çıktı ama daha sonra jandarma gelince geri çekilmek zorunda kaldık. Çekilmezsek para cezası olacağımızı duyunca geri çekilmek durumunda kaldık. Elimizden geleni yaptık ama durduramadık. Bugün benim komşumun evini yıkıyorlar ama Salı günü de benim evimi yıkmaya gelecekler. Biz evleri 2018 yılında tapulu arazilerimize yaptırmıştık, yapı kayıtlarımızı almıştık. Bir sürü para döktük ama imar affından sonra yapıldığı için evlerimiz mühürlendi. O zamandan beri mahkemedeydik. Mahkeme sonuçlandı. Biz bu dava sırasında çok para harcadık. Temmuz ayında yıkılacağı bize tebliğ edildi. Şimdilik 4 ev yıkılacak diye biliyorum ama sonra gerisi gelecekmiş. Zaten yıkmadan bir hafta önce gelip eşya var mı yok mu diye baktılar. Bizim tepkimiz şuna; Mazı dışından gelenler buraya 2018 yılını bırakın 2020 yılında bile ev yaptılar. Onlarınki yıkılmıyor da neden bizim evler yıkılıyor? Bizim tepkimiz buna. Önce neden köylüye dokunuluyor. Karşımızda koca villalara var, 2020’de yapıldı. Onlar da kaçak. Biz ondan direnmeye çalıştık. Benim evim 80 metrekare. Neden bizim küçücük kapı gibi evimize dokunuluyor? Biz bunlara kızdığımız için direndik” şeklinde konuştu.

Yorumlar

  1. Serdar Anlağan dedi ki:

    Yabancılar derken?

    1. Yakup dedi ki:

      Mazıköy’ün yerlisi olmayan (İstanbul/Ankara/İzmir gibi şehirlerden gelip orada yazlık yaptıranlar)