Bodrum Gündem

Bodrum Kalesinde 1 Tonluk Çuval Havada Yırtıldı 1’i Ağır 2 Yaralı Var

Bodrum Kalesinde 1 Tonluk Çuval Havada Yırtıldı 1’i Ağır 2 Yaralı Var

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Bodrum kalesinde devam eden restorasyon çalışmaları sırasında içinde çakıl taşlarının yer aldığı vincin taşıdığı çuval parçalandı ve biri ağır iki işçi yaralandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bu yıl Haziran ayında Turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından bir kısmı ziyarete açılan Bodrum Kalesinin restorasyonu devam eden alanında iş kazası yaşandı.

Öğlen saatlerinde gerçekleşen olayda, çuval içindeki taşların vinçle taşınması esnasında havada iken çuvalın parçalanması neticesinde çuvalda bulunan çakıl taşları deniz tarafında çalışan iki işçinin yaralanmasına neden oldu. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin durumumun ağır olduğu öğrenildi.

Olayın ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, başkan yardımcıları Emel Çakaloğlu, Tayfun yılmaz,  Ummahan Yurt, Önder Batmaz ve Turgay Kaya kaleye gelerek durum hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Bodrum belediye başkanı Ahmet Aras konu ile ilgili yaptığı açıklamada “2 işçimiz yaralanmış, bir tanesi ağır yaralı. Bütün temennimiz bir an önce sağlığına kavuşması. Kale’de daha önce de yaptığımız ziyaretlerde görüyorduk, bütün önlemler alınıyordu. Çok iyi çalışan bir sistemdi fakat bir kaza meydana geldi. Vinç tarafından çuval yırtılınca, çakıl taşları aşağıya akmış ve 40 metre üzerinden 2 tane işçimizin üzerine düşmüş” dedi.

Polis ekipleri de olay yerine inceleme yaparken olayda ihmal olup olmadığı önümüzdeki günlerde belli olacak. Yaşanan iş kazası ile ilgili soruşturma başlatılırken restorasyonu gerçekleştiren Hera Restorasyon firma yetkililerinden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.