Bodrum Gündem

Bodrum’u Yönetenler Türkiye Kızılay Derneği Üyesi Oldu

Bodrum’u Yönetenler Türkiye Kızılay Derneği Üyesi Oldu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, siyasi parti başkanları ve diğer oda başkanları ile birlikte Türkiye Kızılay Derneği’ne üye oldu.

Bodrum Gündem Haber

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası öncesinde Türk Kızılayı Bodrum Şube Başkanı Ömer Başbuğ’un daveti üzerine düzenlenen üyelik imza törenine Başkan Aras’ın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, MHP İlçe Başkanı Bahattin Kul, Bodrum İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Başeymez ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı da katılarak Türk Kızılayı üyelik formunu doldurdu.

İmza töreni öncesinde konuşan Türk Kızılayı Bodrum Şube Başkanı Ömer Başbuğ, Bodrum’da yardımlaşma duygusunu geliştirmek ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak için faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Bodrum’da ciddi anlamda yardıma ihtiyaç duyan insanımız var. Bu kadar büyük bir coğrafyada, nüfus da her geçen gün artıyor. Burada, başta belediye başkanımız olmak üzere, tüm STK’ların, meslek odalarının ve siyasi partilerin desteğiyle finansal bağımsızlığımızı kazanabilmek için çalışıyoruz. Aşmamız gereken engelleri, sizlerin desteğiyle aşıyoruz. Bize verdiğiniz destek için çok teşekkür ederiz” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, Türk Kızılayı’nın kuşaklar ötesinden gelen gelenek ve bir kültür olduğunu belirterek “Kızılay, Osmanlı İmparatorluğu döneminde başlamış, insanlara sağlık ve yardım hizmeti vermiş köklü bir kuruluştur. Kızılay gönüllülüğü, yüzlerce yıldan bu yana yaşayan bir kültür, bir gelenektir. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın neresinde bir mağdur varsa, Kızılay şefaat elini o bölgeye uzatıyor. Türkiye’yi ve Türk dünyasını temsil ediyor. Bu kuruluşa sahip çıkmak bizim görevimiz. Bizler Kızılay’ın üyesi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bodrum’da Kızılay’a çok ciddi bir destek var. Herkes bu kuruma sahip çıkmak istiyor ve böyle bir de sorumluluğumuz var. Bu sadece yardım toplamakla olmaz. Örgütlenip kurumsallaşıp bu işi kendi kendine yürür hale getirmek önemli. Genç bir şube başkanımız var. Vizyoner ve eğitimli. Kendisinin başarılarını izliyoruz. Biz her zaman size destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü her an herkesin Kızılay’a ihtiyacı olabilir” diye konuştu.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da, 152 yıllık dev bir kurum olan Türk Kızılayı’na sahip çıkma sorumlulukları olduğunu vurgulayarak “Kızılay, hiçbir farklılık gözetmeden nerede bir ihtiyaç varsa orada. Biz Bodrum Ticaret Odası olarak elimizden gelen her tür desteği vermeye hazırız. Daha önce Kızılay’ın kan depolarının güçlendirilmesi için tüm odalarımızla birlikte bir kampanya başlattık. Bu kampanyalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından tüm başkanlar, form doldurarak Türk Kızılayı Bodrum Şubesi’nin üyesi oldular. Heyet daha sonra aynı binada bulunan TEGED Cumhuriyet Halk Evleri’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kızılay Haftası’nda Keşkek Lokma Hayrı

Öte yandan Şube Başkanı Ömer Başbuğ, 29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında konuklarını bilgilendirdi. Başbuğ, Kızılay TIR’ının Belediye Meydanı’nda iki gün boyunca farkındalık çalışması yapacağını belirterek; bu kapsamda 1 Kasım Pazar günü keşkek, 2 Kasım Pazartesi günü ise lokma hayrı yapacaklarını duyurdu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.