Bodrum Gündem

Bodrum’un Yerel-Ulusal Markası Allkaria.com Kapılarını Açıyor

Uzun bir süredir alt yapısı için hazırlıklarını sürdüren Bodrum’un Yerel-Ulusal Markası allkaria.com çok özel bir günde Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü olan  29 Ekim’de kapılarını açıyor. 

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum çok önemli bir marka ve bu marka da, bir çok yerel markayı doğuruyor. Allkaria.com Bodrum’da doğmuş çok özel yerel-ulusal bir marka. Yerel bir marka olmasına karşın, ulusal çapta hizmet verecek bir alışveriş platformu olmayı hedefliyor.

allkaria.com alışveriş sitesinin yaratıcısı-kurucusu “Ne kadar yerelsek, o kadar evrenseliz” anlayışı ile ilk lansmanını Bodrum yerel basın temsilcilerine yaptı. BESİAD Başkanlığını da sürdüren Engin Kaplan yerel gazeteciler ile bir araya gelerek allkaria.com markasının ilk iş fikrinden, bu güne kadar olan süreci yerel gazeteciler ile paylaştı.

allkaria.com yerel-ulusal markasının yaratıcısı ve kurucusu Engin Kaplan’ın basın açıklamasının tam metni şu şekilde;

Bodrum ve bölgesinde 20 yıldır devam eden bir ticari yapımız mevcut.  Bu yapı bölgesel olarak distribütörlükler, toptancılıklar içermekte.  Karyalı adıyla bilinen bu yapı bugüne kadar olabildiğince yenilikçi pazarlama yöntemleri ve aldığı sonuçlar ile arkasında başarılı bir ticari geçmiş bırakmış durumdadır. Özellikle belirtmek gerekir ki bunu Bodrum gibi stabil bir ekonomik zemine sahip olmayan bir bölgede başarmıştır.

Fakat bildiğiniz gibi iş hayatında siz mevcut şartları en iyi şekilde kullansanız bile bazen genel habitat size bariyerler oluşturur. Sizin dışınızda gelişen dünya mevcut şartları verimsiz hale getirir.  İşler zorlaşmaya başlar. Biz de uzun yıllar işimizi başarılı bir şekilde icra etmemize rağmen bu gerçeklik ile karşı karşıya kaldık.

Bunun üzerine yeni ve sürdürülebilir bir yapı inşa etmek üzere kolları sıvadık. Yaklaşık dört yıldır süren bir çalışma neticesinde de bugün sizlerle işe başlama heyecanını paylaşacağımız allkaria.com iş modelini inşa ettik. Bu süreç çok yeni bilinmeyenlerle karşılaştığımız, yeni bilgi ve donanımlara ihtiyaç duyduğumuz bir dönem oldu. Tüm yazılımını, tasarımını ve sistem dizaynını bünyemizde oluşturduğumuz allkaria.com’un inşa sürecinde her departmanımızdan birçok iyi ve yetenekli iş arkadaşımın çok kıymetli emekleri oldu. Onların da emeklerinin karşılığını daha da fazla almasını diliyor ve bu süreçte emeği geçen tüm iş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

allkaria.com paylaşım ekonomisi adı verilen bir temel üzerine inşa edildi. Bu temel üzerine inşa edilmiş elbette birçok iş modelleri mevcuttur. Fakat paylaşım ekonomisi dijital yapılarla paralel geliştiğinden dijital dünyanın sadece global işler için uygun olduğu yaklaşımı sebebiyle yerel operasyonlar için pek üzerinde durulmamıştır. Oysa yerel yok ise geneli var edemezsiniz.

allkaria.com esas olarak belirli bir bölgede kurulmuş bir tedarik, pazarlama ve lojistik yapısıdır. Geleneksel yordamlardan vazgeçmeyen fakat sadeleştiren,  tüm yeni nesil yetenekleri süreçlere dahil eden karma bir yapıdır. Yereldir fakat ulusala da hizmet vermektedir.

Ulusal boyutuyla muadilleri sayılabilecek platformlardan hiçbir farkı olmayan allkaria.com asıl olarak yerel pazar ve yerel esnaf boyutuyla fark yaratmaktadır.

Ulusal boyutuyla yarattığı en önemli farklar

  • Güvenli ürün tedariki
  • Tek elden kontrol mekanizması
  • Standardize edilmiş teslimat kalitesi ve süreçleri
  • Farklı müşteri segmentlerine yönelik terzi işi satın alma ve alışveriş süreçleri

sayılabilir

Yerelde ise yerel ekonomi ve esnafı hızlı ve etkili bir tehdite dönüşen dijital rüzgârdan korumaya yönelik bir çözüm önerisi olmasıdır. Bu iş modeli yerel esnafın birbirine rakip değil birbirini güçlendirdiği ve maliyetlerini azalttığı, katma değerini yükselten bir işbirliği fırsatı sunmaktadır.

  • Bunun yanında yerel firmalara yönelik hazırlanan terzi işi satın alma süreçleri
  • Sektörel dinamiklerin bilincinde olan pazarlama ve tedarik süreçleri
  • Son kullanıcıya miktar ve tutara bakılmaksızın aynı gün ücretsiz teslimat
  • Ürünü yerel işletmelerden alıyor olmak, hem içerik hem iletişim süreçlerinde sağladığımız güven ortamı
  • Bölgesel yaşamın dinamiklerine uygun ürettiğimiz müşteri konforu
  • Alışılmışın dışında bir ürün gamını dijital alışveriş ile sağlıyor olmamız
  • Yapı malzemelerinden kırtasiye ürünlerine, kedi köpek mamalarına kadar geniş bir ürün yelpazesine bu kadar hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşma fırsatı
  • Bu ürünlerin arasında her zaman çok karlı alışveriş fırsatları
  • Hızlı iletişim ve çözüm süreçleri
  • Teknik destek ve uygulamacı temini
  • Alışılmış muadillerinde bulunmayan fiziki olarak ve insan faktörü ile pazarda olmayı sayabiliriz

Geleneksel tüm uygulamaları koruyarak ve geliştirerek, üzerine inşa ettiğimiz dijital ve geleneksel hibrit bir yapı olarak tarif edebileceğimiz allkaria.com’un Bodrum ve bölgesinde satın alma alışkanlıklarını ve konforunu derinden etkileyeceğine inanıyoruz.

Yerel ekonomi ve geleneksel ekonomik yapılar büyük bir dijital rüzgar tehdidi altındadır. Tam bu noktada allkaria.com, esnafın tek başına mücadele edemeyeceği dijital rüzgârdan korunmak hatta o rüzgârla güçlenmek noktasında önemli bir çözüm ortağı olacaktır. Bu durum ticari stratejimizde elbette bir unsur olsa da yaratacağı toplumsal ve yerel ekonomi noktasındaki fayda bizi daha fazla heyecanlandırmaktadır.

allkaria.com’un kapılarını açtığı gün olarak 29 Ekim 2020 tarihini seçtik. 29 Ekim tarihinden başlamak üzere üç gün boyunca gerçek indirimler ve fırsatlar ile sanal pazar yerimizde hem Bodrum hem de aynı anda tüm Türkiye’den olabildiğince çok misafiri ağırlamayı diliyoruz.

Ürün ve içerik noktasında kat etmemiz gereken bir mesafe olduğunu biliyoruz ve bu yönde her geçen gün yeni anlaşmalar ile içeriğimizi zenginleştirmeye devam ediyoruz. allkaria.com’da yer alan ürünlerin fiyat performansını ülke çapında bilinen ölçüm platformlarında kendimiz ölçüyoruz. Fakat sadece fiyata bağlı olmayan bir müşteri ve tedarik ilişkisine odaklandığımızı da belirtmek isterim.

Allkaria.com’un Bodrum yerel ekonomisine, Bodrum’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza ve elbette güzel ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.