Bodrum Gündem

Pedagojik Dertlenmeler Ebeveyn Ve Eğitimcilerin Başucu Kitabı Oldu

Pedagojik Dertlenmeler Ebeveyn Ve Eğitimcilerin Başucu Kitabı Oldu

Bodrum Gündem köşe yazarlarından Barış Aygener’in her birimize tanıdık gelen kişisel hikayelerinden oluşan kitabı Pegojik Dertlenmeler raflardaki yerini aldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yazarın kaleminden yaşama dair bu rehber yazılar aracılığıyla okuyucular olarak bir yandan 21.yüzyılda eğitimin değişen yönlerini yenilikçi bir ufukla değerlendirirken diğer yandan insanlığın tüm zamanlar için geçerli evrensel tarafına doğru keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz.

Barış Aygener kitabı ile ilgili şu değerlendirmede bulundu; “

Gelişimin bir ömür zorunluluk olduğu günümüzde gerek kişisel gerekse toplumsal gelişmenin pin kodunu pedagoji oluşturuyor. Parmak izi kadar özel ve biricik olan bu kodlar doğru okunduğunda yaşam daha anlamlı hale geliyor, huzur ve mutluluk yakınlaşıyor. Huzur ve mutluluğun önündeki zaman ve mekânı aşan ruh durumları ve ruh durumlarını belirleyen anlam, değer, inanç ve kabullerin beraberinde getirdiği bilinç hali, her birimiz için farklı yaşamlara kapı aralıyor.

İnsanın psiko-sosyal özelliklerini içeren söz konusu şifreler eğitim sürecine yerleştirildiğindeyse toplumsal kalkınmanın ilk koşulu gerçekleşmiş oluyor.

Çocuklarımızın sahip olduğu potansiyeli,  geçilmemiş dev bir okyanus, keşfedilmemiş yeni bir kıta, açığa çıkarılmayı bekleyen fırsatlarla dolu bir dünya gibi düşündüğümüzde önümüzde bir sonsuzluk uzanıyor. Çocuklarımıza merak ve ilgilerinin izini tutkuyla sürmelerini öğretmek, zorluklarla mücadele becerisi kazandırmak, hiç tükenmeyecek pedagojik piyango haline dönüşüyor.

Dört bölümden oluşan Pedagojik Dertlenmeler, yazarın her birimize tanıdık gelen kişisel hikâyelerinden oluşan denemeler. Yaşama dair rehber yazıların ilk bölümü “Zamanın Ruhunu Üfleyen Düşünceler”  çağı yakalayan, ufuk açıcı, yenilikçi zamane yazılarından oluşuyor. İkinci bölüm “Günden Devşirilen Kalıcı Düşünceler” sosyolojiden psikolojiye, felsefeden eğitim bilimlerine kadar geniş bir yelpazeden beslenen her zamanın yazılarını kapsıyor. Üçüncü bölüm “Bilgelik Yolunda Düşünceler” çok yönlü gelişimin, her birimiz için  sonsuz ve sınırsız olması gerektiğini zamanı aşan yazılar ile hatırlatıyor. Dördüncü bölüm olan “Röportajlar” ise zaman ayarlı yazılar. Gündemin nabzını tutan konularla ilgili yazarla yapılan röportajları içeriyor.

Kitabın her bölümünü sarıp sarmalayan derinlikli düşünceler okuyucuyu yormayan, sade ve samimi bir üslupla dile getiriliyor. Kitabın kapağında dikkat çeken anahtar deliğine gözünü dayamış küçük çocuğun meraklı bakışlarıyla bir yandan 21. yüzyılda eğitimin değişen yönlerini yenilikçi bir ufukla değerlendirirken diğer yandan insanlığın tüm zamanlar için geçerli evrensel tarafına keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz.” Dedi.

PEDAGOJİK DERTLENMELER

Yazar: Barış AYGENER

Sayfa: 381/Ciltli

GUMBEL YAYIM Eğitim/Kişisel Gelişim/Psikoloji

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.