Bodrum Gündem

Amerika’nın en yaşlı ve en yüksek oyu alan başkanı Joe Biden

Amerika’nın en yaşlı ve en yüksek oyu alan başkanı Joe Biden

ABD’de başkanlık seçimini mevcut başkan Donald Trump’a karşı delege sayılarında üstünlük sağlayan Demokratların adayı Joe Biden kazandı. Biden ABD’nin seçilen en yaşlı ve bu güne kadar en yüksek oyu alan başkanı olması dikkat çekti…

Bodrum Gündem Haber

Ülke tarihindeki en yüksek katılımla gerçekleştirilen seçimlerde Joe Biden, 74,5 milyonu aşkın oy alarak ülke tarihinde en yüksek oyu alarak başkan seçilen kişi oldu. Biden’ın zaferi ülkedeki seçim tarihi açısından birçok ilki de beraberinde getirdi. Şu anda 77 yaşında olan ve 20 Kasım’da 78 yaşına girecek olan Biden, ABD tarihinde seçilen en yaşlı başkanı olurken, Biden ayrıca yaklaşık 30 yıl aranın ardından görevdeki bir başkana ilk döneminde seçimi kaybettiren ilk kişi oldu.

Diğer taraftan Biden, John F. Kennedy’nin ardından ABD’nin ikinci Katolik başkanı olacak.

Biden sonuçların resmileşmesi durumunda 20 Ocak 2021 günü 78 yaşında görevine başlayacak.

Joe Biden kimdir?

Joe Biden, 20 Kasım 1942’de Pensilvanya eyaletinin Scranton kentinde İrlanda kökenli Katolik bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

1953 yılında ailesiyle beraber Delaware eyaletinin Claymont kentine taşındı. Delaware Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden 1965’te mezun oldu, ardından Syracuse Üniversitesi Hukuk fakültesini 1969’da bitirdi ve Wilmington’da avukatlık yaptı.

Henüz 31 yaşındayken 1972 yılında ABD Senatosuna seçilen Biden, en genç senatörlerden biri olarak kayıtlara girdi.

Kılıçdaroğlu, Biden’ı kutladı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı Türkçe ve İngilizce paylaşımda ABD’nin 46. başkanı seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’i tebrik etti.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında şu ifadelere yer verildi, “Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. başkanı olarak seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’i tebrik ederim. Türkiye-ABD arasındaki dostluğun ve stratejik müttefiklik ilişkilerimizin güçlenmesini dilerim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.