Bodrum Gündem

İddialar doğruysa bu bir SKANDAL !

İddialar doğruysa bu bir SKANDAL !

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların cevaplarını içeren şıkların yerlerinin değiştiği yönündeki iddialar ile ilgili T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi…

Bodrum Gündem Haber

2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların cevaplarını içeren şıkların yerlerinin değiştiği yönündeki iddialar eğer doğru ise bir “SKANDAL” olarak değerlendiriliyor. Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer alıyor; “2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren birçok adayın beyanlarına göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan sonra açıklanan cevap cetvelinde, soruların cevaplarını içeren şıkların yerlerinin değiştiği, dolayısıyla doğru şıkların yanlış, yanlış şıkların da doğru hale geldiği ifade edilmektedir. Hal böyle olunca, sınava giren adaylar ÖSYM’nin 22 Ekim 2020 günü açıkladığı sonuçlara göre puanlarının ve sıralamalarının bu hatanın doğal bir sonucu olarak yanlış hesaplandığını iddia etmektedirler…”

nava giren adayların mağduriyetlerinin giderilecek mi?

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un soru önergesinin devamında da; Bununla beraber, adayların rahatsızlık belirttiği bir diğer konu ise sonuçların açıklanması sürecinde adayın sorumlu olduğu soru kitapçığının ve o kitapçığa özel cevap anahtarının yayınlanmamasıdır. Bundan sonra gerçekleştirilecek sınavlarda da aynı sıkıntıların gündeme gelmemesi için bu durumun düzeltilmesi gerekmektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

  1. Basına yansıyan ve sınava giren adaylar tarafından da ifade edilen bu iddialar doğru mudur?
  2. Eğer söz konusu iddialar doğru ise bu vahim hataya yönelik bir soruşturma yapılmış mıdır?
  3. Eğer söz konusu iddialar doğru ise, sınava giren adayların mağduriyetlerinin giderilmesi adına, 2020 KPSS ile ilgili olarak ÖSYM bundan sonra nasıl bir adım atacaktır?
  4. ÖSYM’nin hem 2020 KPSS sınavı için, hem de gerçekleştireceği diğer sınavlar için adayların sınav sonuçları açıklanırken, sınavda sorumlu oldukları kitapçıklara göre soruları ve cevaplarını yayınlama gibi bir planı var mıdır? soruları yer aldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.