Bodrum Gündem

KOBİ’lere 100 Bin Liraya Kadar Destek Var!

KOBİ’lere 100 Bin Liraya Kadar Destek Var!

 

KOBİ’lerin başta maaş ve kira ödemeleri olmak üzere temel maliyetlerinin karşılanması için nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere 48 ay vadeyle ve yüzde 11.5 faiz oranıyla 100 bin TL’le kadar nakit desteği sağlanacak.

Bodrum Gündem Haber

Küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) 48 aya kadar vadeli,, yıllık yüzde 11.5 faizli, 100 bin liraya kadar nakit desteği sağlayan paket açıklandı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamayla duyurulan destek paketi ile KOBİ’lerin başta maaş ve kira ödemeleri olmak üzere, temel maliyetlerinin giderilmesi için nakit ihtiyaçları karşılanacak.

Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı olarak 48 aya kadar vadeyle yıllık yüzde 11.5 faiz oranıyla kullandırılacak krediden cirosu 3 milyon TL’ye kadar olan firmalar yararlanabilecek. 1 milyon TL’nin altında cirosu olan işletmelere 50 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek. Cirosu 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında olan işletmelere ise en çok 100 bin TL kredi verilebilecek.

Söz konusu krediden yararlanan işletmeler, kredi limitlerinin en çok yüzde 10’unu nakit olarak serbest kullanımda tutabilecekler. Kredinin yüzde 90’lık kısmını ise işletme giderlerinin finansmanı amacıyla üçüncü kişilere ve satıcılara havale-EFT ve kurumsal kart üzerinden ödemeleri gerekecek.

Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında Nakit İşletme Kredisi‘nin yanısıra firmalar, kurumsal kart, doğrudan borçlandırma sistemi (DBS), tedarik zinciri finansmanı mal alımına yönelik teminat mektubu (TZF), güvenceli çek, nakit çekimine kapalı kurumsal kredili mevduat hesabı ürünleri üzerinden Nakit İşletme Kredisi kullanabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.