Bodrum Gündem

Muğla’da Aralık Ayına Kadar Eylem ve Etkinliklere YASAK Geldi

Muğla’da Aralık Ayına Kadar Eylem ve Etkinliklere YASAK Geldi

Muğla Valiliği tarafından eylem ve etkinliklere yasaklama kararı getirildiği valiliğin resmi internet sitesinden duyuruldu.

Bodrum Gündem Haber

 Valiliğin resmi sitesinden yasaklama ile ilgili yapılan açıklamanın detayları şöyle;

Bazı sivil toplum kuruluşları veya gruplar tarafından “Erkek Devlet Şiddetine Karşı Mücadele” adı altında “Güçlü Sokak Etkinlikleri Yapılması” yönünde terör örgütüne müzahir faaliyet gösteren yayın organlarında çağrılar yapıldığı ve bu çağrılar üzerine ilimizde de çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleneceği bilgisi elde edilmiştir.

Muğla İl Hıfzıssıhha Kurulunun 02.10.2020 tarih ve 2020/89 sayılı kararı ile Covid-19 salgınının yayılımını engelleyebilmek amacıyla ilimizde düzenlenecek etkinlikler 01.12.2020 tarihine kadar ertelenmiştir.

Bu kapsamda gerçekleşecek etkinliklerin ilimiz genelinde düzenlenmesi durumunda, pandemi sürecinde alınan tedbirlerde aksaklığa yol açacağı, ayrıca yapılacak olan eylem ve etkinliklere katılımcı şahıslar ile vatandaşlarımız veya kolluk kuvvetleri arasında istenmeyen sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği, kamu düzeni ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşürülebileceği değerlendirilmektedir.

İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlükleri ile genel asayişin korunması amacıyla, mülki idare amirliklerinin uygun göreceği sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılacak diğer etkinlikler hariç olmak üzere

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A ve 11/C maddeleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri hükümleri doğrultusunda, bu kapsamda yapılabilecek olan umuma açık alanlarda, toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, stant açma, oturma eylemi, imza toplama, bildiri, broşür dağıtma, toplanma, konvoy oluşturma, zincir oluşturma, anma vb. her türlü eylem ve etkinlikler, 07-08.11.2020 günleri  (2 gün) süre ile ilimiz mülki sınırları içerisinde (il merkezi ve ilçelerimiz ile Jandarma bölgeleri dâhil olmak üzere Muğla coğrafi sınırları içerisinde) YASAKLANMASI’na karar verilmiştir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.