Bodrum Gündem

Sinan Can Özer, Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Koştu

Sinan Can Özer, Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Koştu

Lise öğrencisi Sinan Can Özer,  Türk Eğitim Vakfı yararına 3 km koşarak üç günde 10 bin lira yardım topladı. Özer topladığı yardım parasıyla iki bursiyerin bilgisayar ihtiyacını karşıladı.

Bodrum Gündem Haber

İzmir Amerikan Koleji Lise 3.sınıf öğrencisi Sinan Can Özer, 42. İstanbul Sanal Maratonunda Türk Eğitim Vakfı bursiyerlerine teknoloji desteği sağlamak için Bodrum da koşarak ‘’Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi’’nde teknolojiye erişimi kısıtlı 2 öğrenciye bilgisayar temini sağladı.

İzmir Amerikan Lisesi 11. Sınıfında eğitim gören Sinan Can Özer (18) bugün TEV yararına düzenlediği etkinlikte 3 km. lik parkurda “Eğitime Destek Koşusu” yaptı. Özer’e TEV personeli İsmail Altıok, TEV Muğla Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Ece Yıllıkçı Yeşilpınar, Özer’in babası Sinan Özer ve annesi Selda Özer de koşarak destek verdi.

10 yıldır lisanslı olarak yüzme sporu yapan lise öğrencisi Sinan Can Özer, “Bu zorlu pandemi döneminde, yüzlerce parlak öğrenci, eğitimden uzak kalıyor. Bu dönemde eğitim almanın kaynağı bilgisayar ve teknolojik aletler. Bu kampanya ile bilgisayar ve teknolojik aletleri, ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize ulaştırmayı hedefliyorum. Başlangıç hedefim 4.000 TL ile bir bursiyere destek olabilmekti ama şuan 9.000 TL ile 2 bursiyerin bilgisayar ihtiyacını karşılayabiliyorum .Bu iyilik hareketinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum ‘’ diyerek duygularını ifade etti.

Türk Eğitim Vakfı Muğla Şube Yürütme Kurulu Başkanı Ece Yıllıkçı Yeşilpınar, yapılan organizasyon ile ilgili olarak  “Türk Eğitim Vakfı olarak, teknolojiye erişimi kısıtlı üniversite bursiyerlerimiz için başlattığımız “Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi” ile ihtiyaç sahibi her bursiyerimize kaynak yaratmayı hedefliyoruz dedi ve Sinan Can Özer’e bu örnek davranışından dolayı teşekkür sertifikası takdim etti…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.