Bodrum Gündem

Bodrum 10 Kasım’da Atatürk’ü Andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da törenle anıldı. Belediye meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saat 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’daki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri Belediye Meydanı’ndaki resmi törenle başladı. Törene, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Garnizon Komutanı Per. Alb. Güngör Gündoğan, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Utku Meral, İlçe Jandarma Komutanı Yrb. Özkan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, daire amirleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Çalan sirenler eşliğindeki saygı duruşuna cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlar da katıldı. Seyir halindeki araçlarda olanlar araçlarından inerek saygı duruşunda bulunurken, tüm resmi ve özel araçlar korna sesleriyle sirenlere eşlik etti. Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Bodrum’da hayat iki dakikalığına durdu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran bir konuşma yaptı. Kaymakam Yılmaz, “Kurucu liderimiz, büyük lider, büyük devlet adamı, büyük komutan Atatürk’ümüzü bugün ölümünün 82. Yıldönümünde rahmetle, minnetle şükranla, saygı ile anıyoruz. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Atamızı bugün burada saygı ve özlemle anıyoruz. Maalesef onu çok genç yaşta 57 yaşında kaybetmenin hüznünü her 10 Kasım’da birlikte yaşıyoruz. Dünyanın en güzel topraklarını bizlere emanet eden aziz ecdadımızı, Atatürk’ümüzü, onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Atatürk’ümüzün en büyük eserim dediği Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız…” dedi.

Törenin ardından Bodrum Belediyesi tarafından belediye hoparlörlerinden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in 10’uncu yıl kutlamalarında yaptığı konuşmasından bir bölüm yayınlandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.