Bodrum Gündem

Hazine ve Maliye’nin başına Lütfi Elvan geldi

Hazine ve Maliye’nin başına Lütfi Elvan geldi

Sosyal Medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanlığından istifa ettiğini duyuran Berat Albayrak’ın yerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan atandı…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı. Bakan Elvan, 64. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı ve 65. Hükümet’te Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. 27. Dönem AK Parti Mersin Milletvekili olan Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Dolar 8,30’un üzerinde, gözler TCMB’de

Dün 8,0021’e kadar çekilen dolar/TL, Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanmasının ardından dün gece yarısı 8,05’lerde kadar çekilmişti. Kur bu sabah 8,30’un üzerinde işlem görüyor.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kimdir?

Lütfi Elvan, AK Parti’den 23 ve 24. Dönemde Karaman, 25. Dönemde Antalya ve 26. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulunan Elvan, 24. Dönemde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. Elvan, 64. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı ve 65. Hükümet’te Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. 27. Dönem AK Parti Mersin Milletvekili olan Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Haber Derleme Kaynak; https://www.dunya.com/

#LütfiElvankimdir

#HazineveMaliyeBakanlığıgörevikimeverildi

#dolardüşermi

#eurodüşermi

#dolarkuru

#dovizkurları

#sondakikadolareuro

#sondakikadovizkurları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.