Bodrum Gündem

Bodrum’da ki Vaka Sayılarında Artış Var

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, pandemi döneminde Bodrum’da yaşayan ikinci konut sahiplerinin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem Haber

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Torba Mahallesi Kaynar mevkii hafriyat döküm alanına fidan dikimi esnasında, Bodrum Gündem’den Fatih Bozoğlu’nun sorularını cevaplayan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, ikinci konut sahiplerinin oldukça hareketli bir yapıya sahip olduklarını ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de mevsim itibariyle vaka sayılarında artış oldu. Artık aşı devreye girinceye kadar herkesin daha dikkatli olması lazım. Bodrum, Muğla, Türkiye ve dünya içinde böyle. Biz de sürekli denetimlerimizi yapıyoruz ama denetimin ötesinde herkesin kendini koruması bu konuda duyarlılığını arttırarak hareket etmesi gerekiyor. Sizden de destek bekliyoruz. Vatandaşlarımızın hepsinin, herkesin bu konuda dikkatli olmasını bekliyoruz. Başka çaresi yok, aşının devreye girmesiyle ilgili süre kısaldı. Gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Bu süreçte daha dikkatli olacağız. Evet Bodrum’da vaka sayılarında artış var. Her ne kadar başka yerlere göre iyi de olsak daha dikkatli olmak zorundayız…” dedi.

Bodrum’a sık giriş çıkışlara dikkat çekti…

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Bodrum’daki nüfus artışı ile ilgili olarak “Nüfus artışı diye bir şey yok. Biliyorsunuz bizim zaten yazın nüfusumuz artıyor. Biz Turizm merkeziyiz. Ama bu sene  ikinci konutu olan vatandaşlarımız Bodrum’u daha güvenli gördüğü için özellikle büyük yerde ikamet edenler evlerine dönmediler veya daha geç dönecekler.  Kış sürecine doğru yaşayan insan sayısı geçen yıllara göre daha fazla. Bizim için riskli olan hareketli nüfus. İnsanların burada ikinci konutunda ikamet etmesi bizim için çok büyük sorun değil. Önemli olan herkesin dikkatli olması yani sağa sola herhangi bir sebeple giden gelen arkadaşlarımızın, vatandaşlarımızın dikkatli hareket etmesi. Biz memurlarımıza mesela çok zaruri bir durum olmaması durumunda izin vermiyoruz veya izin dönüşlerinde test istiyoruz. Yani vatandaşlarımızın da cenaze gibi zaruri gidişlerde kendini koruması lazım. Çünkü bir kişi aileden hasta olunca herkes hasta oluyor. Yoksa biz okullarımızda, kamu kurumlarımızda, kendi kontrolümüzde olan yerlerde her türlü tedbiri alıyoruz ama bu süreç böyle devam ederde vakalar artarsa daha sert tedbirler gelir. Bununla karşılaşmamak için herkesin daha dikkatli olması kendini koruması lazım…” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.