Bodrum Gündem

Sağlık-Sen uyardı ; Muğla’da Hayat Eve Sığmıyor

Sağlık-Sen uyardı ; Muğla’da Hayat Eve Sığmıyor

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek yazılı bir açıklama yaparak tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da Covit-19 salgın hastalığının yaygınlaştığına ve sağlık çalışanlarının da yoğun bir şekilde covit-19’a yakalandığına dikkat çekti…

Bodrum Gündem Haber

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek “Muğla’da Hayat Eve Sığmıyor” başlıklı yazılı bir açıklama yaparak tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da Covit-19 salgın hastalığının yaygınlaştığına dikkat çekerek “Bu dönemde sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personelimiz üzerindeki yükün azaltılması için Sağlık bakanlığı ve İl Hıfzıssıha Kurulu Nisan Ayında sağlık kuruluşlarında uygulanan tedbirleri acilen tekrar hayata geçirmelidir…” uyarısında bulundu.

Covid-19 virüsüne yakalanan sağlık çalışanı sayısı artıyor…

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek tarafından yapılan “Muğla’da Hayat Eve Sığmıyor” başlıklı yazılı basın açıklamasının başında; “Son günlerde ülkemizde ve Muğla’mızda Covid-19 vakalarında artış olduğu görülmekte ve bilinmektedir. Maalesef hastanelerin pandemi yokmuş gibi hizmet vermeye ve vatandaşlarımızın en kalabalık kapalı alan olan hastanelerden acil gereksinimleri olmamasına rağmen hizmet almaya devam etmesi hastalığın yayılımını arttırmakta ve sağlık çalışanlarının yüküne yük katmaktadır. Bu yükle birlikte Covid-19 virüsüne yakalanan sağlık çalışanı sayısı da maalesef gün geçtikçe artış göstermektedir…” ifadeleri yer alıyor.

Acil olmayan elektif cerrahi işlemler ertelenmeli, poliklinik işlemlerinin kısıtlanmalıdır…

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek yazılı açıklamasını şu ifadeler ile tamamlıyor; “Bu süreçte sağlık çalışanlarına daha çok ihtiyaç duyulacağı unutulmamalı,  özellikle pandemi hastanesi olarak kabul edilen hastanelerde acil olmayan elektif cerrahi işlemlerin ertelenmesi, poliklinik işlemlerinin kısıtlanması, çok zorunda olmadıkça refakatçi kabul edilmemesi gibi tedbirler ivedilikle devreye sokulmalıdır. Bu dönemde sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personelimiz üzerindeki yükün azaltılması için Sağlık bakanlığı ve İl Hıfzıssıha Kurulu Nisan Ayında sağlık kuruluşlarında uygulanan tedbirleri acilen tekrar hayata geçirmelidir. Bu vesileyle, Covid-19 sebebiyle Hakkın Rahmetine kavuşan çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, hastalığa yakalanan arkadaşlarımıza acil şifalar ve tüm çalışma arkadaşlarımıza kolaylıklar ve sabırlar diliyoruz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.