Bodrum Gündem

Gürün’ü beceriksizlikle suçlayan AK Parti İlçe Başkanına yanıt gecikmedi

Gürün’ü beceriksizlikle suçlayan AK Parti İlçe Başkanına yanıt gecikmedi

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü hedef alan eleştirilerine CHP Bodrum ilçe Başkanı Halil Karahan yanıt verdi ve “Bodrum halkı her zaman sağduyulu davranmıştır ve sizin bu algı siyasetinize şimdiye kadar prim vermemiştir. Bundan sonrada vermeyecektir. Yapılacak ilk seçimlerde sandıklarda görüşürüz Sayın Osman Gökmen…”dedi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen yaptığı yazılı basın açıklaması ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü DSİ’nin yaptığı İçme Suyu İsale Hattı patlakları ile ilgili DSİ’ye iftira attığını iddia ederek sert bir dille eleştirmiş, daha sonra da eleştirinin dozunu yükselterek Başkan Gürün’ü beceriksizlikle suçlamıştı.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in sert eleştirilerine yanıt, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan’dan geldi. Gökmen’in sorularına maddeler halinde tek tek yanıt veren Karahan, AKP’nin Türkiye’de siyasi ömrünü tamamlamış bir parti olduğunu kaydederek, sosyal medya üzerinden istifa eden bakanlara, dün ak dediğini bugün kara diyen ilçe başkanlarına sahip bir partinin bugünlere kadar gelmesinin bile tesadüf olduğunu söyledi.

“DSİ’nin patlayan hatlarının ucu ranta çıkıyor, siz de bu konuda ne dediğinizi bilmiyorsunuz…”

CHP İlçe Başkanı Halil Karahan’ın yaptığı yanıt niteliğindeki yazılı açıklamada; “AKP yöneticileri kendi yaptıkları açıklamaları yine kendileri yalanlamayı bir gelenek haline getirdiler.  Ne aldatan olduk ne aldanan dedikten sonra, aldatıldık, yanıldık, ne istedilerse verdik diyen AKP siyaseti çökmüştür. Aynı şekilde AKP Bodrum İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen’de yaptığı açıklamaları unutmakta ya da daha önce söylediklerini yutmak zorunda kalmaktadır…” ifadeleri yer aldı.

Hangisi doğru Sayın Osman Gökmen?

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in sürekli patlayan DSİ hatları için 23 Ağustos’ta yaptığı açıklamayı anımsatarak; “Bodrum’a 9 yıl önce DSİ tarafından tamamlanarak devredilen su ve hattın maliyeti 280 milyon lirayı bulmuştur. Ancak maalesef bu hatta sık sık yaşanan patlama ve arızalar hepimizin malumudur. DSİ bu konuda yüklenici firma hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve devleti zarara uğratmak suçlamasıyla mahkeme süreci devam etmektedir. DSİ bu hatların yenilenmesiyle ilgili çok yakın bir zamanda yeni bir ihaleye çıkacak ve bu sorun ortadan kalkacaktır…” dedi.

Karahan açıklamasının devamında da Osman Gökmen’in 12 Kasım tarihindeki açıklamasına da dikkat çekerek; “Bodrum Yarımadasının susuzluk sorununu çözmek için devletimizce yapılan bir hizmeti Bodrumluya kötülemek nafile bir çalışmadır. Sizin her ay kestiğiniz fahiş su faturasını Bodrumlu vatandaş, DSİ’ye değil MUSKİ’ye ödüyor. DSİ tarafından defalarca çözüm amaçlı görüşmeye gitmediğinizi neden söylemiyorsunuz? Aynı boru ve aynı malzeme kullanılmasına rağmen diğer şehirlerdeki hatlar neden bu kadar patlamıyor. Bu tip arızaların onarımı maksimum 12 saat sürerken, siz neden 72 saate kadar uzatıyorsunuz? Cümlelerini kurma gafletinde bulunmuştur…” dedi.

Karahan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “2011 yılında Bodrum’un kırk yıllık su sorununu çözdük diye ilan ettiğiniz hatlar o günden bugüne 1887 defa patladı. Hatları yapan firmaya suç duyurusunda bulunduğunuzu bizzat açıklayan sizler ne oldu da bu sözleri unutup bozuk hatları savunmaya ve bu hatların sanki 2014 Büyükşehir olduktan sonra patlamaya başladığını iddia ediyorsunuz…”

Bodrum Devlet Hastanesi Ne zaman Bitecek? Hala Belli Değil…

Devlet Hastanesi bitmedi ama Hastane inşaatı AKP İlçe Başkanı tarafından, AKP seçim ofisine dönüştürüldü.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan halen tamamlanmamış olan Bodrum Devlet Hastanesi üzerinden yüklenerek şunları kaydetti; “Yıllardan bu yana yılan hikayesine dönen tamamlanmamış hastane için “Tüm Bodrumlular size teşekkür ediyor” pankartı asmanın, Ankara’ya yaranma çabalarının kentimize bir faydası yoktur. Her açıklamanızla biraz daha siyasi bataklığa saplanıyor, çıkmaya çalıştıkça da batıyorsunuz. DSİ hatlarının ucube olduğunu, ihaleyi yandaş firmalardan birine verdiğinizi ve yaptığınız işi elinize yüzüne bulaştırdığınızı artık sadece Bodrumlular değil tüm Türkiye biliyor. Afyon’da da aynı boruların kullanılıp tüm hatların değiştirildiğini de İlçe Başkanına hatırlatalım. Artık bu borular ihalelerde kullanılmamaktadır…

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bodrum’da

10 yılda 4 Bakan, 4 İlçe Başkanı eskiten Gençlik merkezi…

“10 yıl önce yapımına başlanan gençlik merkezi, 4 Bakan, 4 İlçe başkanı eskitti gene de bitirilemedi…” diyerek AK Parti Bodrum İlçe Başkanına yüklenen CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan açıklamasına şu cümleler ile devam etti; “O tarihteki Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç, İlçe Başkanı da Sayın Çiğdem Demiralp’ti. İşin daha vahim tarafı bitme aşamasına gelen spor salonu ölçüleri, Bodrumumuzun süper ligde mücadele eden kadın Hentbol takımımızın müsabakalarını oynamaya uygun değildir. Salonda 3 spor yapılır. Voleybol, basketbol ve hentbol. Üçüne de uygun salon yapmak bu kadar mı zordur. Güler misiniz? Ağlar mısınız? 12 sene önce Bodrum belediyesi kendi imkanları ile yaptığı Spor salonu, bugün 3 spor branşında da uluslararası müsabakalar oynamaya müsaittir…”

Bodrum halkı her şeyin farkında…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan açıklamasını şu ifadler ile sonlandırdı; “Sayın Osman Gökmen Muğla Büyükşehir Belediye’mizin dünya bankasından sağladığı kredilerle yaptığı yatırımlara, “Dünya Bankası’nın yaptığı” demesi daha da trajikomiktir. Ya AKP Bodrum İlçe Başkanı bu konuları gerçekten bilmemekte ya da vatandaşımızı hafife almaktadır. O kredilerin hangi kriterlere göre verildiği, nasıl geri ödeneceği, Bodrumumuzun ödediği vergilerden hak ettiği payı alabilse o kredilere gerek kalmadan yatırımların yapılabileceğini bal gibi bilmektedir. Bodrum halkı her zaman sağduyulu davranmıştır ve sizin bu algı siyasetinize şimdiye kadar prim vermemiştir. Bundan sonrada vermeyecektir. Yapılacak ilk seçimlerde sandıklarda görüşürüz Sayın Osman Gökmen…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.