Bodrum Gündem

2020 yaz sezonunda teknelerden 6 bin 200 çöp torbası toplandı

2020 yaz sezonunda teknelerden 6 bin 200 çöp torbası toplandı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube ve TURMEPA Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç yaptığı basın açıklamsında; RİVA-1 teknesi Bodrum’un cennet koylarındaki teknelerden 2020 yaz sezonunda 6 bin 200 adet çöp toplarken, hizmete başladığı 2019 yılından bu yana da toplamda 11 bin 200 adet çöp torbası topladığının bilgisini kamuoyu ile paylaştı…

Bodrum Gündem Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanlığı’nın yanında TURMEPA – Deniz Temiz Derneği Bodrum Şubesinin de Başkanlığını yürüten Orhan Dinç, gerek Oda’ da gerekse Dernek’ de ekibi ile birlikte görev aldığından bu yana deniz turizmi kaynaklarının değerlendirilmesinde sürdürülebilirliğin ve devamlılığın gereklerinin yerine getirilmesine vurgu yaptı…

Bu kapsamda, deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu’nun destekleri ile RİVA – 1 Katı Atık Alım Teknesini teknelerden katı atıklarını almak üzere ücretsiz hizmete kazandırdı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube sponsorluğunda ve TURMEPA – Deniz Temiz Derneği, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi iş birliğinde faaliyetlerine devam eden RİVA-1 teknesi cennet koylardaki teknelerden sadece 2020 yaz sezonunda 6200 adet çöp topladı. Hizmete başladığı 2019 yılından bu yana da toplamda 11.200 adet çöp torbası aldı.

Bodrum’da ve tüm yurtta ses getiriyoruz…

Her bireyin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Dinç, bölgemizdeki bir çok insanın ekmek kazandığı denizlerin ve denizcilik faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için özverili olunması gerektiğini savunarak; “Katı Atık Alım teknemiz RİVA-1 ile ücretsiz hizmet vermeye devam ederken, bu süreçte hem Muğla Büyükşehir Belediyemiz hem de Bodrum Belediyemiz ve TURMEPA- Deniz Temiz Derneği ile beraber Teknelerden Sıvı Atık Alımı için proje çalışmaları yürütüyor. Farkındalık yaratacak projelerle Bodrum’da ve tüm yurtta ses getiriyoruz…” dedi.

Üyelerimizin her daim yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz…

Mart 2020 tarihinden bu yana COVİD-19 salgın hastalık sebebiyle piyasalar olumsuz etkilendiğini anımsatan Başkan Dinç; “Doğal olarak denizlerimizden ekmeğini kazananlarda bu durumdan zarar gördü.  Bu dönemde yaptığımız yoğun çalışmalar ile üyelerimizin her daim yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz…”  şeklinde konuştu.

Tüm dünya ile birlikte biz de Bodrum’da kıyı temizliği yaptık…

Tüm olumsuzluklara karşın, 2020 yılında salgının olumlu bir getirisi olan online-uzaktan erişim ile toplantı ve eğitimlere de devam ettiklerini belirten Başkan Dinç; “Eylül’de yapılan “Uluslararası Kıyı Temizliği (İnternational Coastal Cleanup – ICC) Kampanyası”na katıldık.  Geçmiş yıllara oranla mesafeli ve tedbirli bir şekilde düzenlenen bu etkinliklerde ‘herkesin evinin önünü temizlesin’ sloganı ile yol aldık. Kıyılarda yapılan temizliklerimizde hijyen, mesafe kurallarını dikkate alarak İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi TURMEPA – Deniz Temiz Derneği Bodrum Şubesi olarak sadece Bitez – Adaboğazı kıyı şeridinde 100 adet çöp torbasıyla katı atık topladık.  Bu etkinlik eşzamanlı olarak tüm dünya ile birlikte Türkiye’nin kıyıya şeridi olan birçok il ve ilçesinde gerçekleşti…” dedi.

Cennet gibi bir bölgedeyiz ve onu korumalıyız…

Başkan Dinç açıklamalarını; “Belirli şartlara uymadan kullanılan bütün kaynaklar tükenmeye mahkûmdur. Bunun bilinci ile çıktığımız yolda yapmamız gerekenlerin farkındayız ve biliyoruz ki bu güzelliklerin gelecek nesillere aktarılması en önemli görevlerimizden biri. Her açıdan cennet denebilecek bir bölgedeyiz ve bunu korumalıyız…” sözleri ile tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.