Bodrum Gündem

Yapay Geri Zekâ – Celal Gürsoy Bodrum Gündem yazıları…

Artık arkanıza yaslanıp işlerin akıllı “Yapay Zekâ” tarafından yürütülmesinin keyfini çıkarabilirsiniz. O, akşam siz eve gelmeden önce, sabah Mikro Dalga fırınınıza koyduğunuz yemeği ısıtacak, doğum günü olan arkadaşlarınıza gönderilmek üzere çiçek sipariş edecek, bakım zamanı gelmiş arabanız konusunda sizi uyaracak, buzdolabınızda eksilen maddeler konusunda size günlük rapor verecek ve daha akla zarar ne varsa sizin yerinize hallediverecektir.

Böylece vakit öldüren bütün bu işlerden kurtulduğunuz için Koronadan nasıl korunarak hayatta kalacağınızı düşünecek zaman bulmuş olduğunuzu fark edeceksiniz.

Bir şehir vahşisi olarak evden çıkmadan nasıl yaşayacağınız konusunda denemeler yapacaksınız. Şimdiye kadar alışık olduğunuz yabani şehir hayatınız kısıtlanınca üstünüze dolanan zincirlerden nasıl kurtulacağınızı düşünmeye başlayacaksınız.

Gündelik hayatınızın zengin menüsünde olan trafik dolu yollar, itiş kakış kaldırımlar, yerlere tükürenler, tacizler, dayaklar, dolandırıcılar, malı götürenler, malı götürenlere mal getirenler, mal getirenlere yol açanlarla dolu heyecanlı haberler, senaryolar ve kulağa üflenen dedikodularla dolu rengarenk hayatınız sınırlanıp eve kapanınca o üstün akıllı yapay zekânın hiç bir işe yaramadığını fark edeceksiniz.

Sıkıntıdan cep telefonunuzdaki oyunlar hafif gelmeye başlayacak, son çare olarak kendinizi televizyondaki dizilere kaptıracak ve kısa süre sonra onların birbirine ne kadar benzediğini fark edip “bunların hepsini aynı kişi mi yazıyor?” diye düşüneceksiniz.

Haberleri izlerken “dün de aynı şeyleri dinlemedik mi?” diye düşünerek birilerinin sizi uyutmaya çalıştığı hissine kapılacaksınız.

Bütün bunlar olurken o akıllı Yapay Zekâ ne yapıyor dersiniz?

Hayatınızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bir tuşla bütün ihtiyaçlarınız kapınıza kadar geliyor, bir tuşa dokunarak dünyanın öbür ucundaki yakınınızla görüntülü olarak ve bedava konuşabiliyor, bir tuşa basarak binlerce kilometre uzaktaki çocuğunuza para gönderebiliyorsunuz.

Sonra birden bire kendinizi kötü hissederek bir tuşa basıp ambulans çağırabiliyorsunuz.

Akıllı yapay zekâ ile donatılmış hastanede sizi yatıracak yatak olmadığı için akıllı bilgisayarlar yardımıyla boş yatak bulunan başka bir acile taşınıyorsunuz.

Cenazeniz kalkarken yaklaşmaları yasak olan en yakınınız bir kaç kişi akıllı telefonları ile size gelen çelenklerin videosunu çekip ne kadar sevildiğinizi anlasınlar diye sosyal medyada bütün dünyaya bedava olarak yayınlıyor.

Şu yapay ileri zekâ keşfedilmemiş olsa biz ne yapardık?

Ne de olsa onların yanında geri zekâlı olan bizleriz.

Siz bir saniyede kaç milyon matematik işlemi yapabilirsiniz ki???

#celalgürsoybodrumgündem #bodrum #bodrumungundemi  #haberler  #yerelhaber  #bodrumhaber  #türkiye #bodrumhaberleri, #Fatih Bozoğlu #BodrumdaSonDakika #BodrumGazeteleri #BodrumYerelBasını #Bodrumyazarları #BodrumGündemyazarları #BodrumGündemCanlıYayın

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.