Bodrum Gündem

2020 yılının ilk 10 ayında 397 kadın öldürüldü

2020 yılının ilk 10 ayında 397 kadın öldürüldü

 

Emek Partisi Muğla İl Örgütü ile Fethiye İlçe Örgütü ortak bir basın açıklaması yaparak, korkunç bilançoyu gözler önüne serdi; “Muğla’da, geçen Kasım ayından buyana Güldane’nin ardından, Mayıs’ta Zeynep Şenpınar, Temmuz’da Pınar Gültekin, Kasım’da ise Hafize Günakın, 7 Aralıkta ta ise yine bir kadın 25 yaşında hayatının baharında Selvan Acar bıçaklanarak katledildi…”

Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem

Emek Partisi Muğla İl Örgütü ve Fethiye İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olan “Kadın Cinayetleri”ne dikkat çekildi. Emek Partisi Muğla İl Örgütü ve Fethiye İlçe Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında, katliamlara sessiz kalınmayacağı net ve kararlı bir şekilde ifade edilirken; “Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin son bulması 6284 sayılı Şiddetin Önlenmesi Kanunu ve İstanbul Sözleşmesi etkin uygulanmalıdır…” denildi.

“Selvan Acar Son Olsun, Kadın Katliamları Dursun” başlıklı yazılı basın açıklamasının başında; “Yine tüyler ürpertici bir kadın cinayeti yaşandı.  Muğla’nın Fethiye İlçesinde evli ve iki çocuk annesi 25 yaşındaki Selvan Acar, komşuları tarafından evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Selvan Acar’ın eşi Tanju Acar’ın kendisine daha öncede birçok kez şiddet uyguladığı, bu nedenle mahkeme tarafından kendisine uzaklaştırma verilmiş olmasına rağmen, kamusal koruma önlemleri alınmadığı için katledildi…”

2020 yılının ilk 10 ayında 397 kadın öldürüldü…

Ülkemizde ve Muğla’da her gün kadınların vahşice katledildiğine dikkat çeken Emek Partisi muğla İl örgütünün basın açıklaması şu ifadeler ile devam ediyor; “2020 yılının ilk 10 ayında 397 kadın, en “güvenilir” yerlerde, en yakınları tarafından öldürüldü. Muğla’da, geçen Kasım ayından buyana Güldane’nin ardından, Mayıs’ta Zeynep Şenpınar, Temmuz’da Pınar Gültekin, Kasım’da ise Hafize Günakın, 7 Aralıkta ta ise yine bir kadın 25 yaşında hayatının baharında Selvan Acar bıçaklanarak katledildi…”

İstanbul Sözleşmesi Uygulanmalıdır…

Kadın cinayeti davalarında yargı, erkekleri kollayan, kadınların öldürülmesinden neredeyse kadınları sorumlu tutan kararlar verildiğinin vurgulandığı basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasının önemi dile getiriliyor.

Emek Partisi Muğla İl Örgütü’nün basın açıklamasında; “İyi hal indirimleri, cezasızlık ve adaletsiz yargı kararları kadın cinayetlerinde etken oluyor. Pandemi koşullarının ağırlaştırdığı sorunlarla karşı karşıyayız. Pandemiden, işyerlerindeki baskı ve sömürüden, artan ev içi yükten, şiddetten en çok kadınlar etkileniyor. Pandemi bahanesiyle çıkarılan İnfaz Yasası ile birlikte kadın cinayeti, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı failleri serbest bırakılıyor. Bütün uyarılara rağmen kadınların ve çocukların yaşamlarını hiçe sayan salıvermeler neticesinde yeni ölümler yaşanıyor. Siyasi iktidarın İstanbul sözleşmesinin yürürlükten kaldırılması tartışmaları, tarikat cemaat çevrelerinden kadınların nasıl konuşup ne giyeceklerine ve kadın dövmeyi kabul edilebilir kılan fetvalar son bulmalıdır…” ifadeleri de yer alıyor.

Katliamlara Sessiz Kalmayacağız…

Emek Partisi Muğla İl Örgütü ve Fethiye İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı basın açıklaması “Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin son bulması 6284 sayılı Şiddetin Önlenmesi Kanunu ve İstanbul sözleşmesi etkin uygulanmalıdır. Emek Partisi olarak bu davanın takipçisi olacağız, katliamlara sessiz kalmayacağız…” uyarısı ile sona eriyor.

#bodrum

#Bodrumdasondakika

#Bodrumgazeteleri

#Bodrumgündemcanlıyayın

#Bodrumgündemyazarları

#BodrumHaberleri  #bodrumungundemi

#Bodrumyazarları

#Bodrumyerelbasını

#haberler

#yerelhaber

#bodrumhaber

#türkiyegündemi

#FatihBozoğlu,

#ÇiçekBozoğlu

#PınarGültekin

#HafizeGünakın

#ZeynepŞenpınar

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.