Bodrum Gündem

Bodrum Bitez’de Tekne Battı

İki gündür Bodrum’u etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitez’de bir tekne su alarak battı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da şiddetli Lodos nedeniyle tekne sahipleri zor saatler yaşarken Bitez’de bir tekne su alarak battı.

Bodrum’un kıyı kesimlerini oldukça olumsuz etkileyen fırtınanın hızı satte 75 kmh’ya varırken  Kumbahçe, Gümbet, Bitez ve Ortakent kıyılarında bulunan tekneler için tehlikeli saatler yaşandı.

Bitez Koyunda demirli katamaran tipi lüks bir yelkenli, fırtınanın hızına dayanamayarak su aldı ve büyük bir kısmı suya gömüldü. Tekne sahibinin, katamaranı kurtarabilmek için havanın düzelmesini beklediği öğrenildi.

Lodos nedeniyle kıyıdaki bazı iskele ve işletmelerin de hasar gördüğü bildirildi.  Öte yandan aralıklara etkili olan sağanak yağmur nedeniyle de kıyı bölgesinde denizin rengi kahverengiye döndü.

Kaymakamlık Tekrar Uyardı

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; denizlerde Bodrum-Anamur arasında 13.12.2020 Pazar öğle saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın pazartesi günü ilk saatlerden itibaren etkisini arttırarak 7 ila 9 kuvvetinde (75-88 km/sa) kuvvetli fırtınaya döneceği ve aynı gün (14.12.2020 Pazartesi) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.