Bodrum Gündem

Bahçeşehir Koleji Öğrencileri İlde ve Türkiye’de Büyük Bir Başarıya İmza Attı

Bahçeşehir Koleji Öğrencileri İlde ve Türkiye’de Büyük Bir Başarıya İmza Attı

Bahçeşehir Koleji 8, 9 ve 10.sınıf öğrencileri Türkiye Zeka Vakfı tarafından, özel ve resmi tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası’nda 8 ve 10. Sınıflar kategorisinde il birinciliği, Türkiye 13.’ lüğü; 9. Sınıflar kategorisinde il üçüncülüğü alarak bölge finallerine katılmaya hak kazandılar.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Zeka Vakfınca (TZV), ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası’nın il finalleri 28 Kasım’da gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın desteğiyle öğrencilerin düşünme, karar verme, problem çözme becerilerini geliştirmek ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırmak amacıyla düzenlenen, ‘Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası’nda Bodrum Bahçeşehir Koleji öğrencileri 8. Sınıflar kategorisinde 312 okul arasında Muğla’da 1’inci, Türkiye genelinde 13’üncü, 9. sınıflarda 316 okul arasında Muğla’da 3’üncü Türkiye’de 106., 10. Sınıflarda 245 okul arasında Muğla’da 1. Türkiye’de 13. olarak bölge finallerine katılmaya hak kazandılar.

Türkiye genelinde devlet okulları ve özel okulların takım olarak katılabildikleri Şampiyona, ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri ile ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik üç farklı kategoride düzenleniyor. Okul seçmeleriyle dört aşamada yapılan Şampiyonanın tüm aşamaları bu yıl pandemi koşulları nedeniyle internet üzerinden gerçekleşiyor.  İl finalleri 28 Kasım’da gerçekleşen Şampiyonanın bölge finalleri ise 23 Ocak’ta online olarak yapılacak. Şampiyona, 20 Mart Cumartesi gerçekleştirilecek final sınavı ve ödül töreniyle sona erecek. Yarışmada her kategoride ilk üç dereceye giren okullara kupa, öğrencilerine ve öğretmenlerine ise madalya verilecek. Türkiye finalinde yarışan tüm okullar, öğrencileri ve öğretmenleri de başarı belgesi alacaklar.

Gelen il ve Türkiye dereceleri sonrasında açıklama yapan Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü Müdürü Barış Anıl Çakır: “Öğrencilerimizin, ilgi alanlarına göre ulusal ve uluslararası düzeyde varlık gösterebileceği platformlarda kendilerini ifade etmelerini her zaman çok önemsiyoruz. Bu nedenle farklı disiplinlerde onları kaliteli organizasyonlarla buluşturmaya çalışıyoruz. Matematik Zümresi öğretmenlerimizin önderliğinde matematik alanına ilgi duyan öğrencilerimizden oluşturduğumuz okul takımlarımız yıl boyunca birçok yarışmaya katılarak cesaretleriyle ve dereceleriyle bizi gururlandırıyorlar. Öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Ayrıca kendilerine destek olan öğretmenlerimizi ve ailelerini de tebrik ediyorum. Şimdi sırada diğer basamaklar var.  Katılacak tüm öğrencilere şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.