Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan; “Sağlıkçılar Hem Evde Hem Hastanede Covid’le Mücadele Ediyor”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan; “Sağlıkçılar Hem Evde Hem Hastanede Covid’le Mücadele Ediyor”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinden en çok sağlık çalışanları etkilendi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Fethiye Devlet Hastanesi’nde görevli bir sağlık çalışanının Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerine CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, sağlıkçıların şartlarının iyileştirilmesine ve ölümlerin önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Sağlık Çalışanlarının Yükünü Hafifletmeliyiz”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Covid-19 sebebiyle vaka ve ölüm oranlarının artmasına, salgında en ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarının çalışma şartlarına ve Covid-19’un sağlıkçılar için meslek hastalığı sayılması ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaptığı yazılı açıklamada Karahan; ” Her geçen gün ülkemizde daha da kötü seyreden salgın en çok sağlık çalışanlarımızı etkilemekte ve hem fiziksel olarak hem zihinsel olarak onları çok yormaktadır. Bugüne kadar 200’ü geçkin sağlık çalışanımızın hayatını kaybettiğini biliyoruz. Binlercesi de Covid-19 ile mücadele ediyor. Hem hastanede hem de evlerinde. Bizler sağlık çalışanlarımızın yüklerini hafifletmek için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü sağlıkçılarımız bu virüse karşı en ön saflarda hepimiz içim mücadele ediyor. Muğla Fethiye Devlet Hastanesi’nde görevli olan Bekir Kaya’yı Covid-19 nedeniyle kaybetmiş bulunmaktayız. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyorum. Covid-19 salgınında en önemli görevi üstelenen sağlık çalışanlarımızın çalışma koşulları iyileştirilmeli ve Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.