Bodrum Gündem

“Üniversiteler fuhuş evleridir” diyen Ebubekir Sofuoğlu’na tepkiler çığ gibi büyüyor

“Üniversiteler fuhuş evleridir” diyen Ebubekir Sofuoğlu’na tepkiler çığ gibi büyüyor

Akit TV’de katıldığı canlı yayında üniversiteler fuhuş evleridir diyen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na tepkiler çığ gibi büyüyor.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Akit TV’de katıldığı canlı yayında üniversiteler fuhuş evleridir diyen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun söylediği  “Üniversiteler fuhuş evleridir” sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Eğitim Sen Muğla İl Başkanlığı tarafından açıklama tarafından yapılan açıklamada “Kendisi de akademik unvan taşıyan ve kesinlikle hakketmediğini düşündüğümüz adı geçen şahsı en ağır biçimde kınıyoruz” ifadeleri yer aldı.
Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran’ın yapmış olduğu açıklama şu şekilde: “Üniversitelerimiz son dönemlerde birçok sorun yaşamaktadır. Bu sorunlardan biri akademisyenlerin bir kısmının son derece liyakatsiz ve yetersiz olmasıdır. Dolayısıyla üniversiteler, ürettikleri ve toplumla paylaştıkları insan, doğa ve toplum yararına bilgilerle değil  skandallarla gündeme gelmektedir. Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu yetersizliği de aşarak hadsiz bir biçimde Akit TV’nin canlı yayınında üniversiteler için “Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri” diyerek tüm üniversiteleri ve üniversite camiasını aşağılamıştır. Kendisi de akademik unvan taşıyan ve kesinlikle hakketmediğini düşündüğümüz adı geçen şahsı en ağır biçimde kınıyoruz. Üniversitelerin hedef alınmasının nedeni özgürlük düşünden duyulan korku, aydınlık yarınları engelleme telaşıdır. Şimdi bize düşen hep birlikte bu karanlığa karşı durmak ve üniversiteleri savunmaktır.Konuya ilişkin  hukuki girişimlerde bulunacağımızın ve hesap soracağımızın bilinmesini isteriz. Üniversitedeki çürümeye karşı mücadelemiz, insan toplum ve doğa yararına üniversiteye ulaşıncaya kadar sürecektir…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.