Bodrum Gündem

Arif İsmet Vidinli’nin Vasiyeti Yerine Getirildi

Arif İsmet Vidinli’nin Vasiyeti Yerine Getirildi

 


Bodrum’un kültürüne, dokusuna ve coğrafyasına uygun her türlü projeye imza atan Bodrum Belediyesi, Bodrum sevdalısı hayırsever iş insanı merhum Arif İsmet Vidinli’nin vasiyetinin yerine getirilmesine destek oldu.

Bodrum Gündem Haber

Binlerce yıl önce, Orta Asya’dan günümüze kadar ulaşan Nar Tugan (Doğan Gün) kutlamaları kapsamında her yıl 21 Aralık günü Gündoğan sahilinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bodrum’da Nar Tugan kutlamalarının başlamasında öncü olan merhum Vidinli, ailesine bıraktığı vasiyetinde, gün dönümünün kutlandığı yere bir heykel yapılmasını istemiştir. Konuya ilişkin tarihi bilgiyi yaymak için birçok panel ve etkinlikler de düzenleyen merhum Arif İsmet Vidinli’nin anısına, ailenin talebi doğrultusunda heykeltıraş Mert Ege Köse tarafından Nar Tugan Heykeli tasarlandı.

Heykeltıraş Köse, Gündoğan Sahili’ne yerleştirilen tasarımını şu ifadelerle anlattı:

“Nar Tugan Güneşi; bir tam yuvarlak formun iki farklı dille anlatımıdır. Heykel form olarak bir bütünken, içerik olarak 2 farklı öğe barındırır. Alt gri kısım soğuk günleri, uyuyan dünyada 21 Aralık’a kadar kısalan günleri temsil eder. Üst kısmında yer alan kırmızı ve kıvrımlı yer, ateşi, sıcağı, aydınlığı, 22 Aralık’tan sonra uzayan günleri ve sıcak zamanları temsil eder. Heykelde bulunan eğim ise bütün bu mevsimleri yaşamamızı sağlayan eksen eğikliğini gösterir.”

Pandemi şartları nedeniyle bu yıl kutlamaların yapılamadığı ve dolayısıyla açılışı yapılamayan Nar Tugan heykeli Arif İsmet Vidinli’nin anısına, ailesi tarafından Gündoğan sakinlerine armağan edildi.

Vidinli Ailenin talebi üzerine başlayan süreçte, Hazineye ait halka açık bir noktada sergilenen heykel için gerekli izinlerin alındığı öğrenildi. Duyarlı ve hassas Bodrum halkının taleplerine hiçbir zaman kulak tıkamayan Bodrum Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı, içinde görkemli bir Atatürk Heykelinin de bulunacağı, Gündoğan Mahallesi’ne yakışır modern meydan projesinde sona gelindiği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.