Bodrum Gündem

BODTO Üyesine Üretim Ve Ticarette Devamlılık İmkanı

BODTO Üyesine Üretim Ve Ticarette Devamlılık İmkanı
22.12.2020
0
A+
A-

TOBB ile Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilen Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansmanının ardından BODTO ile Ziraat Bankası Muğla Bölge Yöneticiliği arasında protokol imzalandı.

Bodrum Gündem Haber
Bankkart Başak Tedarik Zinciri Protokolü Bodrum Ticaret ve Sanayi Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Ziraat Bankası Muğla Bölge Yöneticisi Aziz Ercan Yıldızhan arasında  imzalandı.

İmzalanan protokol ile Oda üyeleri, Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânından faydalanabilecek. Üyelere, tedarikçi firma tarafından belirlenen taksit seçenekleri doğrultusunda maksimum 18 ay vade uygulanabilecek.

Protokolle ilgili açıklamada bulunan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon şunları kaydetti; “Alıcı ve satıcı arasında Güvenli Ticaret Sistemi kurmayı sağlayan ‘Bankkart Başak’ ile üyelerimiz alımlarda 540 güne kadar vade ve düşük maliyet avantajlarından yararlanacak. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz. Üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Üst kuruluşumuz TOBB’un öncülüğünde, Odamız olarak; içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci üyelerimizin daha rahat atlatması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pandemi sürecinden tüm sektörleri etkiledi. Nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacını karşılanacak, üretimde ve ticarette de devamlılık sağlamış olacak. Bankkart Başak ile üyelerimize bir nebze olsun nefes aldırılacaktır.”

Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde Oda üyelerinin bu sistemden faydalanabileceğini dile getiren Başkan Kocadon; “Bu zorlu süreçte Ziraat Bankası ile yapılan bu protokolle, nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacı karşılanırken, üretimde ve ticarette de devamlılık da sağlanmış oluyor. Daha fazla dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde Ziraat Bankası ile yaptığımız bu protokol ile üyelerimiz nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar. Üyelerimizin bu avantajlı finansman imkânından faydalanmaları menfaatlerine olacaktır. Bu vesileyle imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ’lerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ziraat Bankası Muğla Bölge Yöneticisi Aziz Ercan Yıldızhanise şunları kaydetti: “Güvenli Ticaret Sistemi: Bankkart Başak Tedarik Zinciri adını verdiğimiz ürünümüzle topraktan sofraya, denizden masaya, 360 derece yaklaşımı ile üretim ve ticaret zincirinin bütün halkalarını, sektörlerdeki tüm tarafları finansal açıdan destekliyoruz.  Bu ürünümüzle alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruyor, üye iş yeri ve kurumsal kart altyapımız üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuyoruz. Bankkart Başak Tedarik Zinciri, tedarik sürecinin garanti altına alınmasını, mal/hizmet nitelik ve niceliğinde değişim ile dalgalanma riskinin bertaraf edilmesini, maliyet avantajlarından faydalanılmasını, tedarikçilerinin finansal sisteme dahil edilerek rasyonel finansman kaynakları ile beslenmesini sağlayan bir üründür. Hayırlı olmasını dileriz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.