Bodrum Gündem

Ayşegül Kalem’in yeni kitabı “Hiç Bitmio” raflarda

Ayşegül Kalem’in yeni kitabı “Hiç Bitmio” raflarda
23.12.2020
0
A+
A-

Uzman Klinik Psikolog, Öğretim Görevlisi ve Yönetici Koçu Ayşegül Kalem’in ikinci kitabı “hiç bitmio” İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Altı bölümden oluşan kitabında farklı zamanlarda farklı karakterlerle farklı ilişki dinamikleri içinde tekrarlanan duyguları anlattığını belirten Kalem, “Duygular bir yerde başlıyor, başka bir yerde devam ediyor. ‘Bitti’ denilen hiçbir şey bitmiyor, insanın hücrelerine işliyor. Ancak o duyguları yaşayan olarak değişimle, dönüşümle, yaralanmayla, zenginleşmeyle yoluna devam ediyorsun” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Duygular bir gün bitiyor mu?
Hayat, bir başlangıçlar ve bitişler döngüsü mü?
Yoksa değişimler ve dönüşümler “hiç bitmio” mu?

Uzman Klinik Psikolog, Öğretim Görevlisi ve Yönetici Koçu Ayşegül Kalem’in “hiç bitmio” adlı deneme kitabı İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. İçinde bir küçürek öykünün de bulunduğu kitap, ‘Artçı Sancılar’, ‘Kağıt Kesikleri’, ‘Arsız Umut’, ‘Hesaplaşma’, ‘Yakarış’ ve ‘Üç Noktalar’ olmak üzere altı bölümden oluşuyor. Her bir bölümde belirli duygulara yoğunlaşıldığını, bu yüzden duyguların birbirine yakın olduğu hikâyeler öbeğinden oluştuğunu anlatan Kalem, ancak o duyguların yer yer anne ile çocuk, eski sevgili ya da tanrı ile kişinin arasında yaşanmış olabileceğini belirtti. Hiçbir bölümün diğerinin tamamlayıcısı olmadığını söyleyen Kalem, “Sadece farklı zamanlarda farklı karakterlerle farklı ilişki dinamikleri içinde tekrarlanan duygular var. Belki de kitaptaki bütünlüğü sağlayan şey duygunun devam etmesi. Bir yerde başlıyor, başka bir yerde devam ediyor” dedi.

Duygular asla bitmiyor!

Kitabının isminin neden “hiç bitmio” olduğunu ise Kalem şöyle açıklıyor: “Bittiğini bildiğimiz tek şey hayat. O da ölümle bitiyor. Öldükten sonra da bitip bitmediği inanç sistemine göre değişiyor. Onun haricinde arada kalan her şey küçük bitişler ve başlangıçlar serisi. Bir döngü var. Yalnızca acılar bitmiyor da değil, aşk da hiç bitmiyor, sevmek de bitmiyor ve umut da bitmiyor. Kahrolmak da bitmiyor, yakarmamız da bitmiyor. Bitmiyor ve bitmesin de zaten!”

Değişim ve dönüşümle zenginleşiyoruz

“Bitti” denilen hiçbir şeyin bitmediğinin, insanın hücrelerine işlediğinin altını çizen Kalem, “Bizde bir silme tuşu yok. Mesela bir insanla yaşadığın anların bir sonu gelse de o insanla birlikteyken yaşantıladıklarının tezahürü seninle hayat boyu devam ediyor. O ilişki bittikten sonra yoluna devam ederken o ilişkiyi yaşamış bir insan olarak devam ediyorsun. Oradaki değişimle, dönüşümle, yaralanmayla, zenginleşmeyle… Biten şey sadece o kişiyle yaşadığın deneyimleme hali. Sen, artık o ilişkiyi yaşamadan önceki sen değilsin. Değişmeye de dönüşmeye de devam ediyorsun. Yani hiç bitmiyor…” ifadelerini kullandı.

“hiç bitmio”, yazarın 2013 yılında yayınladığı ve her biri yaşanmış gerçek 21 farklı hikâyeyi anlattığı “Terapi Odamda Kesişen Öykülerimiz”in ardından ikinci kitabı.

Kitap Künye:

Yayınevi: İlksatır Yayınevi
Kitapismi: hiç bitmio
Yazar: Ayşegül Kalem
Kategori: Yetişkin
Tür: Deneme
Editör: Sema Günaydın Çınar
Sayfa: 112
Kapak Tasarım ve Kolaj Çalışmaları: Serkan Yolcu
Grafik Tasarım: Gelengül Erkara
Fiyatı: 25 TL

Ayşegül Kalem hakkında:

YENİ Psikoloji Kurucusu Ayşegül Kalem, Uzman Klinik Psikolog, Psikoterapist, Yönetici Koçu ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisidir. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Kalem, master eğitimini 2003’te San Francisco State University’de Klinik Psikoloji alanında “Ölüm Olgusu ve Ölümcül Hastalarla Terapi” üzerine yazdığı tezle tamamlamıştır. Kalem, 2016 yılının Ocak ayından itibaren kurucusu olduğu YENİ Psikoterapi ve Psikolojik Hizmetler’de yetişkinlerle, ergenlerle ve çiftlerle danışmanlık hizmetlerini ve alana dair eğitim ile süpervizyon çalışmalarını sürdürmektedir. Kalem’in çalışma alanları içerisinde; ilişki problemleri, depresyon, kaygı, travma, ölüm ve yas, kişilik bunalımları, kişisel gelişim ve çeşitli hastalıklarla mücadelede yaşam kalitesini artırma yer almaktadır. EMDR eğitimini EMDR Enstitüsü’nden alan Kalem, aynı zamanda Somatik Deneyimleme terapistidir. 2013 yılında “Terapi Odamda Kesişen Öykülerimiz” adlı kitabını okuyucularla buluşturmuştur. “hiç bitmio” yazarın ikinci kitabıdır.

İlksatır Yayınevi hakkında:

2019 yılında ‘Ve ilk sözcüklerin heyecanı düşer İLKSATIR’a’ sloganıyla yayın hayatına başlayan İLKSATIR Yayınevi psikoloji, kişisel gelişim ve çocuk kitaplarının yanı sıra birçok alanda yeni yayınların okuyucularla buluşmasını sağlıyor. Eğitimler, atölyeler ve dijital platformlardaki interaktif çalışmalarıyla da hem okuyucularının hem de yazarlarının yanında yer alıyor.

Bahar Şen Kazancı – Kurucu: İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar boyunca edindiği yayıncılık tecrübesinin ardından İLKSATIR’ı kuran Bahar Şen Kazancı yönetim danışmanlığı, koçluk, eğitim ve toplumsal cinsiyet alanlarında çalışmalar yürüttü. Aynı zamanda KADER’in (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Genel Sekreter görevini yürüten Şen Kazancı, TEGEP (Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği) üyesidir.

Begüm Kaya – Genel Koordinatör: İtalya’da aldığı opera eğitimin ardından sanat ve yöneticilik alanında pek çok başarılı çalışmada görev almıştır. Begüm Kaya kurulduğu ilk günden bu yana da İlksatır Yayınevi’nin Genel Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.