Bodrum Gündem

Hastane Bilmecesi – Nevzat Kanber

Hastane Bilmecesi – Nevzat Kanber

Nihayet yılan hikayesine dönüşen hastane inşaatı için yeni bir adım atıldı.

Halkın bu konudaki tepkisine hak vermiş olacak ki; Ak Parti İlçe başkanımız Sn.Osman Gökmen inşaatının hangi safhada olduğunu göstermek ve gelişmeleri aktarmak üzere yeni hastane inşaatına davet etti ve projeyi yerinde görme imkanı buldum.

En azından durağan halde kalmasındansa harekete geçilmesi sevindirici olsa da; eğer biraz daha geç kalınsa inşaatın neredeyse çürüyeceğini söyleyebilirim. Devletimizin Atatürk Havalimanı alanında kırkbeş gün gibi kısa bir sürede hastane inşa ettirdiğini düşününce 500 günlük inşaat süresinin uzun olduğunu ve istedikten sonra bu sürenin kısaltılabileceğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Bodrum’da şuanda nüfus beş yüz binlere dayanmış ve günün her saatinde yoğun bir şekilde trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır. Böyle bir durumda 5 yıl öncesinin nüfus verileri dikkate alınarak planlanan 150 yataklı Bodrum Devlet Hastanesinin mevcut nüfus yoğunluğunda ihtiyacı karşılar mı? Karşılamayacağı aşikardır. Bu nedenle nüfusun yoğunlaştığı farklı noktalarında başkaca hastane projelerinin eşzamanlı olarak başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bir proje yapılıyorsa; otoparkıyla, yoluyla, altyapısıyla tam olarak yapılmalıdır. Bu planlamalar inşaat ile eşzamanlı olarak yürütülmezse; halka hizmet yerine eziyet edersiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.