Bodrum Gündem

Külliye Yapımı Yasal ve Meşru Değildir

EMEP Bodrum İlçe Başkanı Uğurcan Çakar, EMEP adına Güzel Sanatlar Fakültesi önünde Külliye ve öğrencilerin sorunlarını dile getiren bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına parti üyeleri ile birlikte Muğla İl Başkanı Nuri Alikoç ‘da katıldı…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

EMEP Bodrum İlçe Başkanı Uğurcan Çakar tarafından okunan basın açıklamasında “Külliye Yapımı Yasal ve Meşru Değildir! Bodrum Belediyesi Görevini Yapmalıdır!” ifadeleri dikkat çekti.

EMEP Bodrum İlçe Başkanı Uğurcan Çakar; Son günlerde ilçemizde yaşanan ve basına yansıyan olayların ülke gündemiyle paralellik gösterdiğini görmekteyiz. Bir yanda yetersiz ve yersiz kısıtlamalar, diğer yanda ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk! İktidar tarafından açıklanan paketlerden işçilere, işsizlere, gençlere, kadınlara, esnafa “acı reçete” yazılırken, sermayeye bol kepçe teşvikler dağıtılıyor. Bu da yetmiyor! Pandemi koşullarında halk can derdindeyken kamuya ait araziler, kıyılar, denizler yağmaya, talana açılmaya devam ediyor. Bodrum bu talandan en çok nasibini alan yerlerden bir tanesidir. Gündoğan ve Yalıkavak Tilkicik koyundaki iki şirket pandemiyi fırsat bilerek ÇED raporu gereği “Halkı Bilgilendirme Toplantısı” düzenliyor. Her türlü hak arama yollarının yasaklandığı bir ortamda sermaye herşeyi yapabiliyor…” dedi.

Külliye Yapımı Yasal ve Meşru Değildir!

EMEP basın açıklamasının devamında da şu ifadeler yer aldı;

“Bodrum halkının büyük çoğunluğunun karşı çıktığı ve tepkisini gösterdiği külliye olarak bildiğimiz “İslam Kültür ve Medeniyeti Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi” yapımına başlandı. Gösterilen tepkiler üzerine külliyenin yapılmayacağı, külliyenin bir parçası olan caminin yapılacağı açıklandı. Bodrum halkı biliyor ki o cami yapıldığında devamında külliye de yapılacaktır. Tepkilerin önüne geçmek için Cami kılıf olarak kullanılmaktadır.

Sadece cami yapılacak açıklamasını yapanlardan biriside Bodrum Belediyesi Başkanı sayın Ahmet Aras’tır. Sayın Aras’ın seçim sürecinde yaptığı bir açıklaması vardı; “Bodrum’da halkın istemediği hiçbir projeyi yapmayacağız, yaptırmayacağız.” Demişti. Bu sözü kendisine, buradan bir kez daha hatırlatıyoruz.

Külliye projesine 22 Ocak 2016 tarih 2016/1 no ile Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen ruhsat 3194 sayılı imar kanununun 29. Maddesi gereği yasallığını yitirmiştir. Ayrıca TMMOB’un müdahil olduğu külliyenin hem yapı ruhsatı iptali ve yapı ruhsatının dayanağı olan revizyon, nazım ve uygulama planları da davalıktır ve sonuçlanmamıştır. Bu nedenle; hem yasal olmayan hem de Bodrum halkının büyük çoğunluğunun istemediği külliye inşaatını Bodrum Belediyesi acilen durdurmalıdır…”

Bodrum Halkının öncelikli talebi külliye değildir!

EMEP Bodrum İlçe Başkanı Uğurcan Çakar tarafından okunan basın açıklaması şu cümlelerle sona erdi; Bodrum halkının önceliği yıllardır tamamlanamayan hastanedir. Yetersiz kalan mevcut hastane nedeniyle vatandaş özel hastanelere zorunlu kılınmakta,  özel hastane ücretleri cep yakmaktadır. Hastane tamamlanarak derhal Bodrum halkının hizmetine açılmalıdır.

İlçemizde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin sorunlarının en başında barınma sorunu gelmektedir.

Hazine arazileri kamunun ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanmalı ve kullanılmalıdır.

Bu arazi öğrencilerin acil ihtiyacı olan barınma sorununu çözmek için neden yurt yapımında kullanılmıyor? Neden Bodrum’un eğitim-öğretim ihtiyaçları için kullanılmıyor? Bu talepler daha da arttırılabilir. Bu talana dur demek için Bodrum halkına, Stk’lara, derneklere, siyasi partilere çağrımız, birlikte mücadeledir…”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.