Bodrum Gündem

Bilanço çok ağır 4 bin 274 KESK üyesi emekçi ihraç edildi

Eğitim Sen Bodrum Temsilciliğinde yapılan basın açıklamasında insanların adalete olan güvenini zedelendiğine vurgu yapılarak, OHAL Komisyonu lağvedilerek haklarında yargı kararı bulunmayan tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmesi istendi…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

15 Temmuz’un ardından FETÖ-Fettullahçı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik olarak oluşturulan OHAL Komisyonu, KESK‘e bağlı tüm kamu emekçileri Sendikalarından 4 bin 274 üye ihraç edildiğini dile getiren Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği, yaptığı basın açıklaması ile OHAL Komisyonunun görevinin bir yıl daha uzatılmasına itiraz etti. Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında; OHAL Komisyonu lağvedilerek haklarında yargı kararı bulunmayan tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. OHAL Komisyonu hukuksuzdur…” ifadeleri yer aldı.

Salgın hastalık kapsamında konulan kurallara dikkat edilerek, Eğitimsen Bodrum Temsilciliğinde yapılan basın açıklamasını Bodrum Eğitim Sen Temsilciliği Hukuk Sekreteri Hülya Bayar okudu.

Basın açıklamasının başında dört yılı aşkın süredir işlerinden ihraç edilen kamu emekçileri bir an önce işlerine geri dönmeyi beklerken AKP’nin hukuksuzluğuna noterlik yapan OHAL Komisyonu bir yıl daha uzatıldığına dikkat çekilerek; “İktidarın hukuksuzluğunu onaylayan bu komisyon oyalama görevini titizlikle sürdürmektedir…” denildi.

4274 KESK üyesi ihraç edildi…

Bodrum Eğitim Sen Temsilciliği Hukuk Sekreteri Hülya Bayar tarafından okunan basın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı; “On yıllarını vererek işlerini emekle elde eden kamu emekçileri 4,5 yıldır iktidarın sürdürdüğü hukuksuzluğa karşı direniyor. OHAL Komisyonu işlevsiz ve yetkisizdir. Emek demokrasi ve barış mücadelesi verdiğimiz 100 yılı aşkın birikimin son halkası olan KESK‘e bağlı tüm kamu emekçileri Sendikaları‘ndan 4274 üye ihraç edilmiştir. Bizler “bir insanı sevmekle başlayacak her şey” diyerek ayırt etmeksizin, haklının, mazlumun, emeğin yanında durduk. Daha yaşanabilir bir dünya için direngelinliği sırtlanarak faşizme karşı Mücadele etmeyi sürdürdük. Toplumu öncellemeyen ve gözetmeyen hiçbir mekanizma ayakta kalamaz…”

Kendi geleceklerini her şeyin üstünde görüyorlar…

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülke genelinde yaşananlar demokrasi tarihimiz açısından en karanlık sayfaları barındırmakta olduğu anımsatılarak açıklama şöyle devam etti; “Kendi geleceklerini her şeyin üstünde gören bu kirli yapı, KESK’in herkes için daha yaşanabilir bir dünya mücadelesinden rahatsız olmuştur. Bu karanlık, gerici ve ırkçı zihniyet bulunduğu her yerde haksızlığa, hukuksuzluğa, doğa talanına, kadına yönelik şiddete, çocuk istismarına, toplumu ayakta tutan tüm aydınlık değerlere sahip çıkan arkadaşlarımızı işlerinden ihraç etmişlerdir…”

İhraç edilenlerin bilançosu çok ağır…

Ulusal ve uluslararası tüm yerleşik değerleri hiçe sayarak yapılan her hukuksuzluk insanların adalete olan güvenini zedelendiğine dikkat çekilen basın açıklaması şu şekilde sürdü; “Bu yönüyle bir kez daha sesleniyoruz: OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. KESK’e bağlı sendikalardan 4274 üye ihraç edilmiştir, bunlardan 695’i komisyon tarafından iade edilmiştir, 949’u komisyondan ret almıştır. 2630 dosya henüz karara bağlanmamıştır. Eğitimsen üyesi 1631 kişi İhraç edilmiştir. 152 üyemiz komisyon kararı ile iade edilmiştir, 188 üye hakkında ret kararı verilmiştir. Kalan dosya sayısı 1291 dir. Muğla ilinde, barış imzacısı akademisyen arkadaşlarımızla birlikte 15 Eğitim sen’li üye ihraç edilmiştir. Bodrum yerelin de 8 ihraç arkadaşımız vardır.  4 yılı aşan bu sürede komisyondan bir arkadaşımız hakkında Ret kararı verilmiştir. 7 arkadaşımız hakkında henüz bir karar çıkmamıştır…”

OHAL Komisyonu hukuksuzdur…

KESK’e bağlı sendikalar ve eğitim Sen üyelerinin dosyaları ile ilgili kararların OHAL Komisyonunca sona bırakılması bir rastlantı olmadığı kaydedilen basın açıklaması “Dosyalarda ihraç edilmeye gerekçe olabilecek maddi delillerin olmamasından kaynaklı bir tercihtir. Yineliyoruz, OHAL Komisyonu lağvedilerek haklarında yargı kararı bulunmayan tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. OHAL Komisyonu hukuksuzdur.  OHAL Komisyonu hukuksuzdur diyen 10.000’lerin sesini duyun, yargı yolunu tıkamayın! Yaşasın fiili meşru örgütlü mücadelemiz yaşasın emek barış demokrasi mücadelemiz!” ifadeleri ile sona erdi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.