Bodrum Gündem

Öğretim Görevlisi Aylin Sözeri Cinayeti İçin Hukuku İşaret Etti

Öğretim Görevlisi Aylin Sözeri Cinayeti İçin Hukuku İşaret Etti

 

Öğretim Görevlisi Aylin Sözer’in eski sevgilisi tarafından vahşice öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, caydırıcı cezaların yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye kan donduran bir cinayetle sarsıldı. İstanbul Aydın Üniversitesinde çalışan Öğretim Görevlisi Aylin Sözer, eski sevgilisi tarafından evinde yakılarak vahşice katledildi. Konuyla ilgili CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan yazılı bir açıklama yaparak üzüntüsünü dile getirdi.

“Cezalar Caydırıcı Olacak Şekilde, Pozitif Ayrımcılık Unsurlarıyla Güçlendirilmeli”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, kadın cinayetlerinin durması için caydırıcı hukuki önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Karahan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Artık canımız yanıyor, her gün kadınlarımızın, çocuklarımızın öldürüldüğünü duymak, görmek içimizi parçalıyor. Bugün pırıl pırıl bir kadını erkek cinayetine kurban verdik. Bu vahşi cinayeti en ağır şekilde kınıyor ve lanetliyorum. Yenilerinin yaşanmaması adına da yargı alanında caydırıcı, kesin ve etkin önlemler devreye sokulmalı. Kadınlarımızı, çocuklarımızı şiddete, istismara kurban etmeyelim. Özellikle kadın cinayetlerin iyi hal gibi cezayı hafifletici yöntemler kullanılmamalı. Cezalar caydırıcı olacak şekilde, pozitif ayrımcılık unsurlarıyla güçlendirilmeli. Her kaybettiğimiz kadınımızda insanlık onuruna balta vuruyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.