Bodrum Gündem

CHP Kadın Kollarından Açıklama

CHP Kadın Kollarından Açıklama

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Kadın Kolları tarafından “Cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddet ile mücadele” başlıklı bir basın açıklaması yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

“Hükümetin 2020 Cinsiyet Eşitliği Karnesi” başlığıyla yapılan basın açıklamasını ilçe kadın kolları başkanı Umut Anıl Özdoğan okudu. “Genel Merkezimizde, 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz bu basın açıklamasıyla, kadın ve çocuk hakları açısından 2020 yılını değerlendireceğiz” diyen Özdoğan, 2020 yılında yaşanan kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet olayları, yine bu yıl içerisinde haber olan cinsiyetçi ifadeleri Ocak ayından Aralık ayına kadar paylaştı.

Açıklamasının sonunda ise dün Türkiye’nin farklı noktalarında yaşanan üç kadın cinayetini hatırlatan Umut Anıl Özdoğan şöyle konuştu;

“Rakamlardan değil, insan hayatından bahsediyoruz. Değerli basın mensupları, Pandemiyle mücadele edilen 2020 yılı, kadınlar açısından çok daha zor bir yıl oldu. En az 297 kadın katledildi, 161 kadın da şüpheli şekilde öldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti. Kadınlar, en çok ateşli silahlarla, evlerinde ve sokak ortasında öldürüldü. Ölüm, kadınlara hep en yakınlarından geldi. 

Kadını her defasında eve hapseden, itaat etmeye zorlayan zihniyet, katillerini de üretti. Kadınların ve çocukların hayatlarını tek tipleştirmeye çalışan bu zihniyetle, ilk önce biz kadınlar hesaplaşacağız, çünkü asla ödün vermeyeceğimiz haklarımız var! Her gün yaşam çığlığını büyüten ve örgütlü gücüyle yeniden ayağa kalkan kadın mücadelesi var! Tercihimiz eşit, özgür, demokratik, adil bir yaşamdan yana… Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; Türkiye’nin her bir köşesinde örgütleniyoruz. Hızla artan kadın üyelerimizle, her geçen gün sesimizi çoğaltıyoruz. Şiddet gören, yalnızlaştırılan kadın ve çocuklara YaşamHak destek hattımızla ulaşıyoruz. Onlara “Yalnız değilsin biz varız” diyoruz. Kadın dernekleriyle kenetlenerek, örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz. 2021 yılında, dipten gelen bir dalgayla kadınların, ülkemizin kaderini değiştireceğine inanıyor, hepinizi en içten dileklerimizle selamlıyoruz.”

Özdoğan açıklamasını sonunda hükümeti ve İçişleri Bakanı Soylu’yu istifaya davet ederek, şunları söyledi;

“CHP Bodrum Kadın Kolu Örgütü ve Bodrum’daki tüm kadın hareketleri adına, hükümete, İçişleri Bakanı’na Sayın Süleyman Soylu’ya, kadınları koruyamadığı için istifa çağrısı yapıyoruz. Kadınları koruyamıyorsunuz. Toplumun yarısını koruyamıyorsunuz. Görevinizi yapamıyorsanız lütfen o koltukları işgal etmeyin. Sayın Süleyman Soylu derhal istifa etmelidir.”

Basın toplantısına katılan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu da, belediyenin kadına yönelik şiddeti engellemek ve cinsiyet eşitliği için çalıştığını söyledi. İlçe Başkanı Halil Karahan ise Özdoğan’ın istifa davetini yineleyerek “Eğitim, sağlık görevini yerine getiremeyen güvenliği de yerine getiremiyor. Kadın kolları başkanımızın söylediği gibi İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.