Bodrum Gündem

Muğla Milletvekili Suat Özca’ın Yeni Yıl Mesajı

Muğla Milletvekili Suat Özca’ın Yeni Yıl Mesajı
31.12.2020
0
A+
A-

2020 Yılı Covid-19 salgın sürecinde 18 yıldır işbaşında olan yönetim süreci iyi yönetememiştir. Ekonomi de bu dönemde daha da kötüye giderek esnafımız, çiftçimiz, köylümüz, işçi ve memurlarımız ile eğitimin paydaşları olan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz açısından çok kötü bir yıl olarak hafızalarımızda kalacaktır.

Covid-19 salgın süreci başlangıcında Muğlalı hemşehrilerimin yanında olabilmek ve sürece olumlu katkı koyabilmek amacıyla başta Muğla Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile Meslek Odaları ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK’ları) ziyaret ettim. Salgından kaynaklanan yasaklar nedeniyle mağdur olan tüm kesimleri ziyaret ederek onların sesi olma çabasında oldum. Bu ziyaretlerimin sonucunda oluşturduğum raporu Genel Merkeze ve Genel Başkanımıza sundum. Ayrıca yerel yönetimler olarak başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe Belediye Başkanlarımızla koordinasyon içinde Onların halkımızın yanında ve sahip çıkan hizmet ve uygulamalarını izledim ve kamuoyu ile paylaştım. Yine katkı koyabilmek amacıyla öneri ve görüşlerimi sundum.

2020 yılı insan hak ve özgürlükleri, çevre ve doğa tahribatı, hukuk düzeninin bozulması sonucunda adalet ve eşitlik kavramlarının yıpratılması, içte ve dışta ayrıştırıcı ve gerginlik yaratan politikalar sonucu ülke içi huzursuzluk, uluslararasında ise yalnızlaşma ile karşı karşıya kalınmıştır.

Salgının başladığında bu yana Cumhuriyetimiz ile birlikte bilgi, birikim ve kurumsallaşma sağlamış olan Sağlık çalışanlarımız özveri ile yaşamlarını kaybetme pahasına görevlerini yerine getirmişlerdir. Sağlık Bakanlığı ise virüsle mücadelede bilgi ve veri açısından şeffaf ve paylaşımcı olamamış bu nedenledir ki diğer kurum ve kuruluşların doğru karar alamamalarının önüne geçmiştir. Tüm uyarıları dikkate almamaları nedeniyle salgın yeniden yükselişe geçmiştir.

2021 yılında biran önce aylardır süren aşı polemiği bitirilmeli ve aşılama sorunu süratle çözümlenmelidir. Ülkemiz ve dünyada İnsan hak ve özgürlükleri ile hak, hukuk, adalet, barış, sevginin ve hoşgörünün egemen olması için 2021 yılının başlangıç yılı olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar ve saygılar sunarım.

Suat Özcan

Muğla Milletvekili

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.