Bodrum Gündem

Bir Ocak Kararları

*Yeni yılın ilk günü başka türlü bir insan olmakla ilgili yeni başlangıçlar yapmak üzerine kararlar alma. Hiç birini tutamayacaksın. Geçen yılbaşında aldığın kararları tutabildin mi? Hatırlamıyorsun bile değil mi? Kendini kandırma, sonra bu gizli bir negatif olgu olarak kalbinin, beyninin bir tarafında depolanıyor.

*Diyete başlamak için gelecek Pazartesiyi bekleme. Cesaretin varsa şimdi başla. Hemen şimdi. Yoksa zaten uzun süreli olmayacak, sonunda da kötü bir davranış olarak hep aklına gelerek kendine güvenini sarsacak.

*Spora başlamak için de aynı prensip geçerli. Gelecek haftayı veya sana söz veren bir arkadaşını boşuna bekleme. Sende hemen başlayacak irade yoksa arkadaşında hiç olmayacaktır. Veya tam tersi, o bir antrenman delisi çıkacak seni başladığına pişman edecektir. Her iki şıkta da işin sonu negatif olacaktır. Bu işler küçükten başlar. Bu yaştan sonra heveslenmenin sonu moral bozukluğu olarak sana geri dönecektir.

*Etrafındaki mutlu çiftlere bakıp “ben neden böyle olamadım?” diye kendini boşuna üzme. Çünkü sen fedakarlık yapmadın. Beşeri ilişkiler özveri ister. Her canının istediğini düşünebilirsin ama yapamazsın. Bir ilişkiye başladıysan iki kişilik düşünmelisin. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu basit evrimi geçiremediysen üzülmene de gerek yok. Unut gitsin. Bir daha da aynı işe yeltenme, hem kendini, hem de karşındakini üzersin ve bunu unutmak tutamadığın diyete, başlayamadığın spora benzemez, kalıcıdır.

*Sakın “sadece yakın dostlarım gelse geçinir giderim” diye düşünerek Bodrum’da bir dükkan, bir işletme, spor kulübü, lokanta veya otel falan açma. Yazı kurtarsan bile kışa kalmadan batarsın. Bırak o işleri bilenler yapsın. Sen ne öğrendiysen o konuda daha iyi olmaya çalış, yoksa kaybettiklerin sadece maddiyat değil maneviyatınla da ilgilidir ki bunun altından kalkmak zor olacaktır.

*Çocuğunun aptalca bir şeyler yapmasına sinirlenme. Onlar aptalca değil çocukça işlerdir. Kendini bir düşünsene. Aradaki fark sadece senin o yaşlarda babandan korkman olabilir. Bu da zaten şimdiki devirde çocuğunun seni takmadığı anlamına gelmektedir ki bunu itiraf etmek kolay değildir.

*Virüs bana bulaşmaz diye düşünme. Bulaşacaktır, hem de kendini en iyi hissettiğin anda üstüne yapışacaktır. Onunla “bu bir bira markasıdır” diye dalga geçme, nefes alamadığın zaman bunun bir şaka olmadığını idrak edeceksin. Aman dikkat, çok geç olabilir.

Yeni yıl başlarken buna benzer düşünceler aklından geçiyorsa sen de benim gibisin demektir. Çünkü yukarıda yazdıklarımın hepsini kendim için yazdım. Sana da uyduysa sevindim. Demek ki yalnız değilmişim.

O zaman bunu hiç kimseye söylemeyelim, hiç böyle davranmazmışız, aklımızdan bile geçirmezmişiz gibi davranalım.

Yoksa kalbimizde, beynimizde bir yerlerde biriken negatif olgular davranışlarımızı etkileyecek ve bizi çekilmez bir insan yapacaktır. Dersimizi almış, olgunlaşmış ama artık yaşlanmış insanlar gibi çenemizi tutup daha az konuşarak bilge bir insan gibi davranalım. Her şeyin nasıl terse gittiğini zaten yaşamadık mı?

Son olarak yeni yılda bütün dünya insanlarının idealist başlangıçlar yapmalarını, cesur kararlar almalarını, ticarette ve beşeri ilişkilerde atak hamleler yapmalarını diliyorum.
Eee, yukarıda tam tersini yazmıştın derseniz küçük bir dip notum var: bütün bunları yapmadan yaşarsanız ot gibi yaşamış olacaksınız, ben hepsini yaptım, bazıları tuttu, çok mutluyum.
Düşmeden kalkamazsın ki…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.