Bodrum Gündem

Başkan Karahan: “Özgür Basın Herkese Lazım, Hepimize Lazım”

Başkan Karahan: “Özgür Basın Herkese Lazım, Hepimize Lazım”

 Sözcü Gazetesi’nin manşetinde yer alan Ayasofya haberi ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, konunun basın özgürlüğü olduğunu ve çarpıtıldığını ifade etti.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye, Sözcü Gazetesi’nin manşetinde yer alan Ayasofya haberini konuşuyor. 2020 yılının bitişiyle beraber senenin önemli olaylarının gösterildiği manşette Ayasofya yer alması, bazı vatandaşlar tarafından Ayasofya’nın 2020 felaketi olarak gösterildiğini düşünmesine neden oldu. Konuyla ilgili gazeteden yapılan açıklamada, “Editoryal hata olarak yorumlanan bu sunumda, Ayasofya’nın açılışına ‘felaket’ demek gibi bir kastımız yoktu” denildi.

 “Ayasofya’yı Kötüler Bir Yanı Olmadığını, Gazeteyi Okuyan Biri Olarak Çok Rahat Söyleyebilirim”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan da konuyu basın özgürlüğü olarak değerlendirdiğini ve çarpıtıldığını ifade etti. Karahan, “Türkiye demokratik bir ülke olarak özgürlükleri ve düşünceleri temel alan bir yapıdadır. Ancak bu gayretle bozmaya çalışmak, işleyici değiştirmek ülkeye ve fikirlere zarar vermektedir. Sözcü Gazetesi’nde yer alan manşet de bir ifade ve düşünce özgürlüğünün ürünüdür. Konuyla ilgili manşette yer alan ifadelerin Ayasofya’yı kötüler bir yanı olmadığı, 2020’nin önemli bir olayı olarak yer aldığını, bizzat gazeteyi okuyan biri olarak çok rahat söyleyebilirim. Özgür basın herkese lazım, hepimize lazım. Bugün Sözcü Gazetesi’ni kötüleyenler yarın o gazeteye ihtiyaçları olabileceğini, onun özgür düşünce yapısına gerek duyabileceklerini bilmelidir. Kimse sesinizi duyurmazken kendi ilke ve ideallerinden ayrılmayan basın organları, sizin sesinizi duyurabilir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.