Bodrum Gündem

Kaçıranlar için son şans

Kaçıranlar için son şans

SGK İl Müdürü Ahmet Ekecan, SGK prim borcu olanları 7256  sayılı Kanun kapsamında yapılandırma müracaatında bulunmayanları  uyardı.

Bodrum Gündem Haber

SGK borçlarının yapılandırılmasının Cumhurbaşkanlığı kararı ile uzatıldığına ilişkin açıklamalarda bulunan Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ahmet Ekecan, yapılandırmanın uzatılmasının müracaatta bulunmayanlar için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

SGK Muğla İl Müdürü Ahmet Ekecan, Resmi Gazetede Yayımlanan 7256 sayılı Kanun gereği SGK’ya olan borçların yapılandırma fırsat ve avantajının 17 Kasım 2020 tarihi itibarıyla başladığını ve yapılandırma iş ve işlemleri ile ilgili sürecinin devam ettiği belirterek açıklamalarına devam etti.

Ekecan, “17/11/2020 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” hükümlerinden yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri, 30/12/2020 tarihli ve 31350 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 3343 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla birer ay uzatılmıştır.

Söz konusu Karar üzerine, yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin (31 Ocak 2021 tarihinin tatile rastlaması nedeniyle) 1 Şubat 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve başvuru üzerine yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödemelerini 31 Mart 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir.” dedi.

İl Müdürü Ekecan; 7256 sayılı Yapılandırma Kanun kapsamına hangi borçların girdiğini, başvuru süresinin ve ödeme şekillerinin nasıl yapılacağı ve avantajları gibi konularda daha detayların kurumun web sitesinde bulunduğu belirtti.

Web linki: http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/calisan/yapilandirma_kanunu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.