Bodrum Gündem

Şimşek ve yıldırım fotoğraflarını çekmek için saatlerce bekliyor

Bodrum’da şimşek ve yıldırımların fotoğraflayabilmek için saatlerini veren gazeteci ve foto muhabiri Mehmet Can Meral, çektiği şimşek ve yıldırım fotoğraflarıyla beğeni topluyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da olumsuz hava koşullarında ortaya çıkan şimşek ve yıldırımları fotoğraflayan gazeteci ve Bodrum Belediyesi foto muhabiri Mehmet Can Meral, saatlerce yıldırım ve şimşek nöbeti tutuyor. Meteorolojik tahminleri takip eden Meral, Ege Denizi aydınlatan şimşek ve yıldırımları fotoğraf makinesiyle ustalıkla ölümsüzleştiriyor.

Meral’in Bodrum manzarasıyla birlikte kadrajına aldığı şimşek ve yıldırım fotoğrafları, çok sayıda beğeni ve tebrik alıyor.

Hava Durumu Takibi ve Tedbir Çok Önemli!

Kış aylarında yıldırım ve şimşek avcılığı yapan Meral, bu alanda çekim yapmak için öncelikle hava durumunu iyi takip etmenin ve olumsuz hava koşullarından, yıldırım ve şimşekten korunmanın önemine dikkat çekiyor.

Yılda ortalama 20 gece yıldırım ve şimşek çektiğini ifade eden Meral, doğanın muhteşem gücünü ve o enerji boşalmasını yakalamanın eşsiz bir duygu olduğunu belirtiyor ve ekliyor:

“Hava durumunu takip edip ona göre planlama yapıyorum, bazen saatlerce bekleyip tek bir kare bile çekemiyorsunuz. Üstüne birde sağanakta ıslanması… Ama doğanın o muhteşem gücünü fotoğrafladığınızda her şey unutulur. Her yıl sonbahardan yaza kadar hemen hemen yaklaşık 20 gece sadece şimşek ve yıldırımları fotoğraflamak için uğraşıyorum. Havayı güzel takip etmek gerek ve öyle gelişigüzel de bu işi yapmak biraz tehlikeli. Bu yüzden öncelikle yıldırımlardan korunmak gerekiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.