Bodrum Gündem

Gümbet İskelede fahiş fiyat artışına tepki

Gümbet İskelesine tekne bağlayan bir grup tekne sahibi, fahiş fiyat uygulandığını ve bu yıl itibarı ile yüzde 300 zam yapıldığını iddia etti.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gümbet İskelesi’nde fahiş fiyat artışını yetkilere duyurmak ve bu yapılan fahiş artışı protesto eden yaklaşık 30 kişilik grup “Teknelerimizi bağlamak için yıllık 10 bin lira kira bedeli isteniyor. Geçtiğimiz yıl 3 bin 500 lira olan bağlama ücreti bu yıl 9 bin 800 liraya çıkartıldı. Bu kadar yüksek artış vicdansızlık ve insafsızlıktır…” dedi.

Gümbet iskelesinde sadece bir güvenlik olduğu, hiçbir hizmet verilmediği kaydedilirken, iskelede tuvaletin bile olmadığı vurgulandı.

Gümbet İskelesine tekne bağlayan, ticari olmayan ve mütevazi teknelere sahip olanlar adına açıklama yapan Mehmet Özçiçek, bu yıl için iskeleye tekne bağlama ücretlerine yüzde 300 oranda zam yaptığını iddia ederek “Ben de arkadaşlar gibi mağdurum. Emeklilik hayaliyle tekne aldım ama bu fiyatları ödeyecek gücümüz yok. Muğla Büyükşehir Belediyesi bizi buradan kovalayıp kimlere verecek onu da bilmiyorum. Talep edilen zam oranı, bazı özel tam teşkilatlı marina fiyatlarını geçti. Teknelerin büyüklüğüne göre yapılan zamlarla yıllık ücreti 8 bin lira olan teknelerden 27 bin lira, küçük kayıklardan 10 bin lira talep ediliyor. İskelede marina, karaya çekme, pis su çekme, atık yağ deposu, tuvalet ve banyo yer almıyor. Yolumuz da çok kötü. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz…” dedi.

Pandemi döneminde yapılan hizmetlerle dikkat çeken belediyeler varken Muğla Büyük Şehir Belediyesinin yüzde üçyüzlük zam talebini değerlendiren bir başka tekne sahibi ise “Bu ne perhiz, ne lahana turşusu” diyerek :” Bir CHP Belediyesi olan Mugla Büyükşehir’i yaptığı bu yasal olmayan zam nedeniyle kınıyorum…” dedi.

Gümbet iskelesine bağlı tekneleri bağlama ücretlerine en az yüzde 300 oranında zam yapılırken, belirlenen ücretin de 15 günde ödenmesini gerekiyor.

 

Yorumlar

  1. doğan dilaver dedi ki:

    muğla büyükşehir belediyesini kınıyorum. böyle sosyal belediyecilik olmaz.yazıklar olsun. sorunumuzu dile getirdiniz teşekkür ederiz bodrum gündem FATİH BEY…….