Bodrum Gündem

Başkan Tokat Milas’ı tanıtmak için ocak başına geçti

Başkan Tokat Milas’ı tanıtmak için ocak başına geçti

Kanal 7’de yayınlanan Özlem Tunca Esirgenç’in sunduğu Mutfağım Şahane programının çekimleri Milas’a bağlı Karacahisar Mahallesi’nde gerçekleşti. Programa konuk olan Başkan Tokat, Milas’ın yöresel yemeklerini pişirdi.

Bodrum Gündem Haber

İzleyicilerin severek takip ettiği Mutfağım Şahane programı dün, Milas’ın Karacahisar Mahallesi’nde çekimlerini gerçekleştirdi. Türkiye’nin dört bir yanını gezerek, doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri ve kültürel değerleri ekranları başındaki izleyiciyle buluşturan Özlem Tunca Esirgenç’in sunduğu program bu hafta, Milas’ın Karacahisar Mahallesi’ne konuk oldu. Etli aş, ekşili köfte, etli nohut yemeği, zeytinyağlı yaprak sarma, çaykama, kabak tatlısı gibi Milas’ın eşsiz lezzetlerinin yapıldığı çekimlerde, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat da programda ot kavurması pişirdi.

“Milas’ın değerleri anlatmakla bitmez”

Milas’ın yöresel lezzet anlamında çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirten Başkan Tokat, bölgenin tanıtımı anlamında böyle programların çok önemli olduğunu vurguladı. Mutfağım Şahane programı sunucusu Özlem Tunca Esirgenç’in, “Başkanım eliniz de yemek yapmayı epey yatkın, evde yemekleri siz mi yapıyorsunuz?” sorusuna Başkan Tokat’ın, “Fırsat buldukça yemekleri yapmaya çalışıyorum tabi ki. Yemek yemekten ziyade, yemek yapmak bana daha çok keyif veriyor.” demesi, keyifli anlara sahne oldu. Milas’ın kültürel olarak çok çeşitli bir bölge olduğunu belirten Başkan Tokat, “Milasımız, hem kültürel olarak hem de doğal güzellikler anlamında çok çeşitliliği olan bir bölge. Milas’ın kültür ve sanatla ilişkisi sadece romanla, öyküyle, resimle, sinemayla sınırlı değildir. Orada en geniş yeri tutan bir şey daha var ki o da süreç içinde kendini özgünleştirerek geliştirmeyi bilen yaşama ve yemek kültürüdür.” dedi. Programda emek veren, katkı sunan herkese teşekkürlerini ileten Başkan Tokat, programın sonunda sunucu Esirgenç’e, Milas Yemek Kültürü ve Geçmişle Bugün Arasında: Bir Karacahisar Hikayesi kitaplarını hediye etti.

“Milas zeytinin başkenti”

Programa, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer de katıldı. Yaprak sarmanın yapıldığı sırada programa dahil olan Özer, AB Coğrafi İşaret Tescili alan Milas Zeytinyağı’nı kullanarak yaprak sarma yapımına yardım etti. Milas’ın zeytinin başkenti olduğu vurgusunu yaparak, alınan bu coğrafi işaret tesciliyle birlikte tanıtım anlamında olumlu işlerin önünün açıldığını belirten Reşit Özer, “Program sunucusu Özlem hanım başta olmak üzere, çekim yapan tüm ekibe kolaylıklar diliyor, teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.