Bodrum Gündem

Karahan’dan 10 Ocak mesajı..

Karahan’dan 10 Ocak mesajı..

 

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilerin iktidar baskısı nedeniyle ağır şartlarda çalıştıklarını ve özgür basının susturulmaya çalışıldığını hatırlattı. Başkan Karahan, diğer yandan özellikle yerel basının ayakta durmakta güçlük çektiğini söyledi.

Bodrum Gündem Haber

Başkan Karahan mesajında, “İnsanların sağlıklı bilgi alması için yoğun mesai harcayan gazetecilerin gününü kutluyorum. Gazetecilik mesleği, çağımızın en zor mesleklerinden bir tanesidir. İnsanları hızlı ve sağlıklı bilgilerle buluşturmak için her türlü zor koşulun üstesinden gelen gazeteciler, karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen mesleklerini büyük bir özveriyle yerine getirmektedir. Toplumsal bilinci artırarak güçlendirmeyi hedefleyen gazetecilik mesleği, kamuoyu yararına olan her türlü projenin de yanında durmaktadır” dedi.

Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak denetim görevini sürdüren gazetecilerin topluma gerçekleri anlatmakla yükümlü olduğunu aktaran başkan Karahan, ” Bir ülkede baskıcı rejim varsa iktidar gazetecilerin özgür hareket etmesine engel olur ve iktidarın ideolojisini yansıtan tek sesli bir medya ordusu ortaya çıkar. Bu medya ordusunun görevi iktidarın yanlışlarını sorgulatmamak ve tek sesle halkın sesini bastırmaktır. Biz bu anlayışın karşısındayız. Basın özgür olmalıdır, basının hür sesi ülkenin demokrasi karnesidir. Kamuoyunu, basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, yaşamın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Bizler, mesai arkadaşı olarak gördüğümüz gazetecilerin her zaman yanındayız. Bu vesileyle, medya sektöründe hizmet veren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.