Bodrum Gündem

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in 10 Ocak mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in 10 Ocak mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayarak Muğla’da görev yapan basın mensuplarının günlerini kutladı.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Türkiye’de 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren ve basın mensuplarına hak ve güvence sağlayan yasanın kabul edilmesiyle kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Demir, mesajında gazetecilerin kaleminden çıkacak her cümlenin toplumlar üzerinde derin etkiler yaratabilme kabiliyetine sahip olduğuna işaret etti.

Demir mesajında; “Demokrasinin temel öğelerinden biri hiç kuşkusuz basın gücüdür. Başta Muğla basınımız olmak üzere ülke basınımız, kamuoyunu bilgilendirme, demokrasiyi güçlendirme ve denetim mekanizması olarak başarılı biçimde çalışmaya devam etmektedir.

Zorlu koşul ve şartlarda dahi büyük bir sorumluluk duygusu içinde çalışarak, kamuoyunun haber almasını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini adeta bir ayna gibi yansıtma görevini üstlenen, vatandaşımız ile yönetimler, vatandaş ile vatandaş arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız, bu yönüyle milletimizin duygularına tercüman olmaktadır.” dedi.

Basında çok sesliliğin önemli unsurlardan biri olduğuna değinen Demir açıklamasının devamında, “Basın mensuplarımızın kaleminden çıkan her cümle, toplumlar üzerinde derin etkiler yaratabilme kabiliyetine sahiptir. Basında elbette çok seslilik en önemli unsurlardan biridir. Teknolojik imkânların artmasıyla internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişleten, her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla basın camiası, Muğla’mızda yürütmekte olduğumuz çalışma ve projelerin paylaşılmasında, ihtiyaç ve taleplerin aktarılmasında, etkin bir mekanizma görevi üstlenerek; milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan gazetecilerimizin fedakârlıkları ve gayretleri takdire şayandır.” ifadelerini kullandı.

Demir, Muğla’da görev yapan basın mensuplarının gününü şu sözlerle kutlayarak mesajını sonlandırdı; “Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın ulusun ortak sesidir.’ fikriyle hareket eden, zaman mekân fark etmeksizin, sorumluluk bilinciyle yeryüzü cennetimiz Muğla’mızda gazetelerde, televizyon kanallarında, internet sitelerinde, radyolarında kamuoyunun bilgilendirilmesi adına hakkıyla görevlerini yapan tüm fedakâr ve değerli basın çalışanlarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, üstün başarılar diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.