Bodrum Gündem

Liman İşletmeleri 2021 tarifesi hakkında ortak basın açıklaması

Liman İşletmeleri 2021 tarifesi hakkında ortak basın açıklaması

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneği Yöneticileri Muğla Büyükşehir Belediyesine Bağlı Liman İşletmeleri 2021 tarifesi hakkında ortak basın açıklaması yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesine Bağlı Liman İşletmeleri 2021 tarifesi hakkında ortak basın açıklaması;

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubemiz hizmet binamızda, Bodrum Denizciler Derneği Yöneticileri ile Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı yat limanlarında 2021 yılında uygulanacak ücret tarifesi hakkında görüşme yapıldı. Öncelikle, ticari yatlara verilen hizmetler karşılığı yeni tarifede belirlenen zam oranı, 2 kurum tarafından da makul bulunmuştur. Özellikle içinde bulunduğumuz bu pandemi döneminde hiç zam yapılmaması asıl temennimiz olmakla beraber, bu işletmelerin ve buralarda verilen hizmetlerin devamlılığının sağlanabilmesi için belli bir gelire sahip olmaları gerektiği gerçeği sabit olup, Devletimiz tarafından tespit edilen enflasyon oranının altında bir zam yapılmış tır. Özel tekneler açısından bakacak olursak, Belediye bağlısı bu limanlar her ne kadar özel marinaların verdikleri hizmet çeşitliliğine sahip olamasa da ücret açısından güncellenmiş haliyle dahi hala özel marinaların 3’ de 1 hatta 4’ de 1 oranındadır.

Odamız ve Derneğimiz, Bodrum’ un sosyo – ekonomik yapısının temel taşlarından olan deniz turizmimizin ve Bodrum yarımadamızın dünyaca bilinen markası Mavi Yolculuğumuzun her daim gelişmesi için çalışmaktadır. Bodrum yarımadamızda başta ticari teknelerimiz olmak üzere amatör denizcilerimize ait teknelerin ciddi bir bağlama sorunu ile karşı karşıya oldukları bir gerçektir. Bodrum Belediyemiz, Odamız, Bodrum Ticaret Odamız ve Derneğimizin ortak girişimi ile yapılması için çalışmalarına başlanmış yeni liman projemiz mevcuttur. Ayrıca, Odamız girişimleri, Bodrum Belediyemizin ve sektör çalışanlarının destekleri ile, ilgili sektör ve amatör denizcilerimizin kullanması amaçlanarak Bodrum Yarımadamızın 16 noktasında denize indirme rampaları kurulmuş olup, yeni liman projemiz ile beraber bağlama sorununun tamamen ortadan kaldırması amaçlanmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.