Bodrum Gündem

18 yılda Muğla’mıza 7 baraj, 3 gölet, 17 adet sulama tesisi yaptık

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Muğla’da son 18 yılda 7 baraj ve diğer su yatırımları sayesinde 86 bin 146 dekar tarım arazisinin suya kavuşturulduğunu kaydetti…

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Muğla’ya AK Parti hükümetleri döneminde son 18 yılda 7 baraj, 3 gölet ve 17 adet sulama tesisi kazandırıldığına vurgu yaptı.

Muğla’nın turizmle tarımın iç içe büyük bir uyum içinde faaliyet gösterdiği nadide bir il olduğuna değinen milletvekilleri, “Suyun, üretimin, emeğin, toprağın değerini biliyoruz. Bu kapsamda son yıllarda daha da hız kazanmak üzere Muğla’mızın tamamında çok önemli tarımsal yatırımlarımızı devreye aldık. Bu kapsamda Muğla’mıza 7 baraj, 3 gölet yaptık. 86 bin 146 dekar arazimizi sulayan 17 adet tesisimizi hizmete sunduk. Yerleşim yerlerimizin ve tarım arazilerinin su baskınlarından zarar görmemesi için 62 adet su taşkın tesisini halkımızın istifadesine sunduk…”  ifadelerini kullandı.

Yeni yatırımların büyük bir hızla devam ettiğini, ihtiyaçlar dahilinde yenilerinin de planlandığını anlatan Demir ve Gökcan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Muğla’mıza tarım, turizm, eğitim, sağlık, enerji, ulaşım, altyapı, sosyal hizmetler gibi birçok alanda çok büyük yatırımlar yapıldı. Büyük bir hızla bu yatırımlarımızı sürdürüyoruz…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.