Bodrum Gündem

Bodrum’da da ilk aşılananlar sağlık çalışanları oldu

Covid-19 salgın hastalığına karşı aşılama süreci resmen başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Bodrum’da da ilk aşılar sağlık çalışanlarına yapıldı.

Çiçek Bozoğlu – Bodrum Gündem

İlk aşamada Çin’den gelen 3 milyon doz CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’ndaki 14 gün süren analizleri dün sona erdi. Isı takibinin yapıldığı araçlarla 81 ile nakilleri tamamlanan aşılara, TİTCK 14 Ocak 2021 tarihi itibarı ile acil kullanım izni verdi.

Bu kapsamda Bodrum’a da ilk etapta 2 bin doz aşı gönderildiği ifade edilirken, ilk gün Bodrum Devlet Hastanesi, Amerikan Hastanesi ve Acıbadem Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları aşılandı. Bodrum’daki kamu ve özel sağlık kuruluşları ile serbest çalışan hekimler ve eczacılar ile çalışanları da bu aşılamadan yararlanmaya başladılar.

İlk aşılar Başhekimlere…

Bodrum Acıbadem Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Feridun Çilli de kameraların önünde aşısını oldu. Aşısını olduktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Çilli, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi pandemi bütün Dünyanın bir sorunu. Bilinçli bir vatandaş ve bilinçli bir sağlık çalışanı olarak aşımı yaptırdım. Hastanemizdeki diğer arkadaşlar da aşılarını yaptıracaklar. Fakat pandemi süreci tam olarak bitinceye kadar maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına devam etmeyi öneriyorum. Önümüzdeki süreçte tüm vatandaşlarımıza yetecek aşılar gelecek. Aşı için e-nabız üzerinden randevu alınabilir. Aile hekimlikleri ve hastanelere giderek aşılar yaptırılabilir…” dedi.

Bodrum Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oğuz Şahin ile Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit de aşılarını yaptıran isimler arasındaydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.