Bodrum Gündem

“Enerji Dedektifleri İş Başında” projesi kapsamında ilkokullara farkındalık semineri

“Enerji Dedektifleri İş Başında” projesi kapsamında ilkokullara farkındalık semineri
16.01.2021
0
A+
A-

Küçük yaşta ekoloji eğitimi alan, doğayı deneyimleyen ve doğayla buluşan çocukların yaratıcılık, doğayı koruma ve çevreyle uyumlu yaşama becerileri gelişiyor. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji tarafından online gerçekleştirilen Enerji Seminerlerinde, alanında uzman isimler Türkiye’nin dört bir yanından, 10 binin üzerinde ilkokul öğrencisiyle buluştu. Enerji Verimliliği ve Çevre, Geleceğin Enerjisi: Yenilenebilir Enerji seminerleri ile öğrencilerin enerji kaynaklarını tanıma, değerlendirme becerisi ve sorumluluk kazanmaları amaçlandı.

Bodrum Gündem Haber

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, enerji tüketimi ve tasarrufu konusunda ilkokul öğrencilerine sorumluluk bilinci aşılamak için online Enerji Seminerleri düzenledi. Seminerlerin, öğrencilerin doğaya karşı farkındalık kazanmasına katkıda bulunduğunu ifade eden İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, sürdürülebilir bir gelecek için enerji tasarrufu konusunda herkesin daha bilinçli olması gerektiğini belirtti. Ali Rıza Lüle, “Günlük yaşamımızı sorunsuz bir şekilde sürdürebilmemiz için erişilebilir ve güvenilir enerjiye ihtiyacımız var. İyi kurgulanmış bir enerji sistemi; başta iş dünyası, ilaç, eğitim, tarım, iletişim ve yüksek teknoloji olmak üzere tüm sektörlere destek sağlayacaktır.” dedi.

Genel Müdür Ali Rıza Lüle, “Evlerimizdeki elektrikli aletlerimizi kullanmadığımız zamanlarda fişten çekebilir, karbon emisyonunu azaltmak için ulaşımımızı bisikletle sağlayabiliriz. “Enerji Dedektifleri İş Başında” projemizle öğrencilerimiz ve velilerimizde enerji tasarrufu konusunda farkındalık yarattık. Işıklarını ihtiyaç duymadıkları zamanlarda kapatmaya dikkat ettiler, kombi derecelerini düşürdüler, buzdolabını düşünerek açtılar. Yapabileceğimiz birçok şey var, bunları tekrar hatırlamanın ve herkese hatırlatmanın zamanıdır.” şeklinde konuştu.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen online seminerler kapsamında; Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Dr. Oğuz CAN ve Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul ŞEN, Enerji Verimliliği ve Çevre Semineri verdi.

Geleceğin Enerjisi: Yenilenebilir Enerji Semineri ise, İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü ve Fizik Müh. Bölümü, ITAP Direktörü Prof. Dr. Tuğrul HAKİOĞLU, Yozgat Bozok Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA ve Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fedai İNANIR tarafından verildi.

Yenilenebilir Enerji Eğitimi ve Model Atölyesi, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü ITAP Bilim ve Toplum Merkezi Eğitmeni Yahya NASOLO, Fen Bilgisi Öğretmeni, ITAP Kurucu üyesi, ITAP Bilim-Toplum Merkezi ve FenLab Koordinatörü Mesut Erol ve Fen Bilgisi ve STEM Öğretmeni, ITAP üyesi ve ITAP FenLab Eğitmeni Melike Şensoy tarafından yapıldı.

Enerji Dedektifi İş Başında Projesi ile sona eren program, tüm Doğa Koleji kampüsleri arasında en çok tasarruf yapan öğrenci anonsu ve tebrik konuşmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.