Bodrum Gündem

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde 8 Yaşındaki çocuğa yapılan cinsel istismar davası görüldü

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen davaya, 8 yaşındaki çocuğun öz teyzesinin kocası sanık katılmazken müdahil olmak isteyen UCİM üyesi avukatların talebi, suçtan direkt olarak zarar görmedikleri gerekçesi ile reddedildi…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Muğla’nın Bodrum ilçesinde toplumun kanayan yarası çocuk istismarı ile ilgili bir dava görüldü. Duruşmaya sanık katılmazken müdahil olmayı talep eden UCİM üyesi avukatların talepleri suçtan direkt olarak zarar görmedikleri gerekçesi ile reddedildi…

Toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üreten Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) 8 yaşında bir çocuğun öz teyzesinin kocası tarafından cinsel istismara uğraması ile ilgili davada gözlemci olarak yerini aldı. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müdahil olmak isteyen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) talebini, suçtan direkt olarak zarar görmediği gerekçesi ile reddetti.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuksuz olarak yargılanan 8 yaşındaki çocuğun öz teyzesinin kocası katılmadı. Ancak mahkeme bir sonraki celseye sanığın güvenlik kuvvetleri tarafından zorla katılmasının sağlanmasına karar verdi.

Sanığın bir sonraki celsede zorla duruşmaya katılması sağlanacak…

Duruşma sonunda bir açıklama yapan UCİM Muğla İL Koordinatör Avukat Büşra Karabulut “Muğla UCİM olarak 8 yaşındaki bir çocuğun öz teyzesinin kocası tarafından uğradığı davaya müdahil olduk. Katılma talebimiz maalesef reddedildi. Gözlemci olarak duruşmada yer aldık. Duruşmaya katılmayan sanığın tutuksuz olarak yargılanmasına karar verildi ama bir sonraki celsede zorla duruşmaya katılması sağlanacak. Bir sonraki duruşma 23 Mart 2021’de olacak. Söyleyeceklerimiz bu kadar ama biz bir tutuklama kararı çıkmasını bekliyorduk. Olmadı ama biz bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz…” dedi.

Ebeveynler çocuklarının can güvenliği ve cinsel dokunulmazlıklarından kaygı duymakta…

Daha sönra söz alan Avukat Mahinur Toprak da davanın takipçisi olacaklarını kaydederekşunları söyledi; “Bu gün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 8 yaşındaki çocuğumuzun duruşmasına katıldık. Katılma talebimiz ne yazıkki suçtan zarar görmediğimiz gerekçesi ile reddedildi. Ancak bilindiği üzere istismar olaylarının fazlalaşması toplumdaki her bireyin tek tek zarar görür konumuna getirmektedir. Bir çok evli çift artık çocuk doğurmak istememektedir. Ebeveynler çocuklarının can güvenliği ve cinsel dokunulmazlıklarından kaygı duymaktadır. Biz bu görüşlerimizi mahkemede dile getirmemize karşın, katılma talebimizi kabul etmediler. UCİM olarak bizler asla mücadelemizden vazgeçmiyoruz ve devam ediyoruz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.